Miljoniem cilvēku kečupu uzglabā nepareizā vietā, liecina pētījums
Atnākot mājās no lielveikala un izkrāmējot savu iepirkuma somu, tikai retais kečupu novieto pareizā tam paredzētā vietā. Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka tikai piektā daļa izlasa etiķeti, kur to paredzēts uzglabāt, ziņo dailymail.com.
Lielākoties cilvēki ieraduma vai kādu citu iemeslu dēļ kečupu novieto ledusskapī. Eksperti norāda, ka patiesībā šādi tikai tiek aizņemta vieta. Vienīgais izskaidrojums, kāpēc turēt kečupu ledusskapī, varētu būt gaume, ja priekšroka tiek dota atdzesētai mērcei.
Kečupa sastāvs ļauj to turēt istabas temperatūrā. Lai arī, kur izvēlēts kečupu uzglabāt, jāatceras, ka pēc atvēršanas tas jāizlieto astoņu nedēļu laikā. Pētījumā arī atklājies, ka attiecībā uz kečupu ne visi cilvēki ievēro šo nosacījumu.
Pārtikas produkti, kurus var uzglabāt istabas temperatūrā:
- kečups;
- medus;
- olīveļļa;
- konservēti gurķi;
- sojas mērce;
- etiķis.
Pārtikas produkti, kurus jāuzglabā ledusskapī:
- majonēze;
- pesto;
- salātu mērce;
- tartara mērce.
Avots: Jauns.lv