Ko iesākt ar skolēnu uztura pakās iekļautajiem gaļas konserviem? Pavāra idejas
Tētis un pavārs Normunds Baranovskis dalās idejās, kā izmantot gaļas konservus, ko attālinātās mācīšanās laikā uztura pakās saņēmuši daudzi Latvijas skolēni. "Šādos konservos gaļa ir novārīta turpat, bundžā, ar garšielām, tātad viss tur ir ēdams 100%," Mammamuntetiem.lv stāsta Normunds Baranovskis.
Gaļas konservus var apēst vienkārši uz maizes vai, izmantojot citos ēdienos. Pavārs Normunds Baranovskis iesaka tos likt zupās, mērcēs, sutinātajos kāpostos vai, piemēram, pīrādziņos. "Konservu gaļa ir novārīta turpat, bundžā, ar garšielām, tātad viss tur ir ēdams 100%. Ja noņemat koserviem pa virsu esošos baltos taukus, nemetiet tos ārā! Izmantojiet, piemēram, cepot kartupeļus – būs super gardi!" iesaka pavārs. Viņš gan norāda, ka arī konservu vidū pastāv tādi, kas ir labākas un sliktākas kvalitātes – ir tādi, kuros vairāk ir gaļas, citos vairāk ādas.
Idejas konservu gaļas izmantošanai:
* Ideāls pildījums pīrāgiem. Var ņemt jebkuru sāļo pīrāgu recepti (speķa pīrāgi, buljona pīrādziņi, sāļās tartes u.c) un pildījuma vietā izmantot konservu gaļu.
* Zupās un sautējumos. "Es parasti lieku zupā ar dārzeņiem un saknēm. Gaļu nedaudz paplucinu un lieku ar visiem taukumiem un želeju," iesaka pavārs. Viņš teic, ka konservus var uztvert kā gaļas buljona kubiņus, kas bagātinās zupas garšu.
* Sutinātos kāpostos. Konservi lieliski izmantojami, sutinot kāpostus!
* Mērcēs, ko pasniedz ar makaroniem,
kartupeļiem, griķiem u.c. ēdieniem. "Svaigās maltās gaļas vietā var
likt konservu gaļu, papildinot mērci, piemēram, ar zaļajiem
zirnīšiem vai citiem dārzeņiem, kā arī ar saldo krējumu, tomātu
mērci," padomos dalās Normunds Baranovskis.