Veggy Cereal – inovācija brokastu pārslu tirgū
Domājams, ka nevienam nav jāskaidro, kas ir brokastu pārslas, taču, neskatoties uz to, ka vairums ražotāju sola, ka brokastu pārslas ir veselīgs un uzturvielām bagāts produkts, nereti nepamanīts paliek fakts, ka daudzas no brokastu pārslām satur diezgan daudz pievienotā cukura, taukvielu un kaitīgu pārtikas piedevu. Šie faktori bija noteicošie, kāpēc pirms nu jau vairāk kā pirms 5 gadiem tika radīts MILZU!.
MILZU! vienmēr centies piedāvāt tirgū veselīgu alternatīvu, lai patērētāji varētu baudīt iemīļoto produktu veselīgākas versijas, un turpina strādāt pie inovācijām, radot ko nebijušu tirgū. Tā šī gada laikā uzņēmums uzsāka darbu pie inovatīvu pārslu izveides, jo, vērojot tirgu un pircēju paradumus, tika saprasts, ka tirgū pietrūkst no dārzeņiem ražotas brokastu pārslas, jo vecākiem bieži vien izaicinājumu sagādā iekļaut bērnu ēdienkartē dārzeņus, kas ir ļoti būtiska veselīgas diētas sastāvdaļa.
Pētot Latvijā pieejamos augus un dārzeņus, veicot neskaitāmus testus, MILZU! nonāca pie nebijuša risinājuma – brokastu pārslām no pelēkajiem zirņiem.
Pelēkie zirņi uzturvērtības ziņā ir ļoti augstvērtīgs produkts – tajos ir augsts olbaltumvielu, šķiedrvielu saturs, kā arī vērtīgas minerālvielas. Saliktie ogļhidrāti zirņu sastāvā nodrošina sāta sajūtu uz ilgāku laiku, palīdzot izvairīties no nevajadzīgu kaloriju uzņemšanas. Pākšaugos esošās šķiedrvielas mazina aizcietējumus, palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs, kā arī samazināt holesterīna līmeni. Olbaltumvielas ir svarīgākā organisma sastāvdaļa, kas veic dažādas dzīvībai nepieciešamās funkcijas, un to jaunajās Veggy Cereal pārslās ir vairāk kā citās brokastu pārslās, kas ražotas no rudziem, kviešiem, kukurūzas vai rīsiem.
Šobrīd Veggy Cereal zirņu pārslu sortimentā ir 4 dažādi produkti – kakao graudiņi, riņķīši bez pievienotā cukura, sārtie riņķīši ar biešu un cidoniju sulu un kakao laiviņas.
Foto: Lauma Kalniņa
Lūk, ko par jaunajām pārslām saka dažādas ģimenes!
Divu meitu mamma Līga:
Izmēģināju MILZU! jauno produktu - Veggy zirņu pārslas. Neesmu
saldumu cienītāja, tāpēc man ļoti garšo, jo šīs pārslas nav saldas!
Ēdu tās ar pienu launagā, kad gribas kādu vieglu un kraukšķīgu
uzkodu. Patīk, ka var sajust zirņu garšu. Atgādina mazliet bērnībā
ēsto piena zupu ar dārzeņiem. Vēl patīk to sastāvs - daudz
šķiedrvielu un proteīnu, salīdzinoši mazāk kā līdzīgiem produktiem
ogļhidrātu. Tā kā cenšos ēst veselīgi, tad šoreiz tas ir
viegli.
14 gadus vecā Dinija:
Saņēmu degustēšanai MILZU! Veggy pārslas ar pelēkajiem zirņiem.
Biju apņēmusies veidot savu uzturu veselīgāku (atteikties no piena
produktiem, baltajiem miltiem), tāpēc biju ļoti priecīga saņemt
izmēģināšanai pārslas, kuras es varu ēst. Jo iepriekš ikdienā
lietoju klasiskās MILZU! pārslas, kuras man garšo. Bet tā kā zirņi
negaršo, tad es ļoti jutu šo specifisko garšu. Cerēju, ka pelēko
zirņu piegarša nebūs tik specifiska, taču ļoti labi to jutu. Gan
pārslu variantā ar pievienotu cukuru, gan bez. Īsti pie sirds
negāja un iedomājos pārslas izmantot citā veidā. Izmēģināju tās
sasmalcināt blenderī un izmantot kā nagetu panējumu vistas filejai.
Šādi pārslas noteikti ir labāk lietojamas, vismaz priekš manis.
Nagetus ēda pat izvēlīgais brālis, kurš savā uzturā ir ietvēris
ļoti maz ēdienus, protams, sākumā neteicu, ka nagetu panējums ir no
zirņu pārslām.
2 gadus vecās meitas mamma Marta:
Kaut arī manai meitai nav nekādas pārtikas alerģijas, tomēr domāju,
cik daudz parasto miltu viņa ikdienā apēd, tāpēc ir forši, ka
ir vēl kādas alternatīvas brokastu pārslām. Divgadniece regulāri
vaicāja pēc zirņu kraukšķiem ar pienu, viņa tos ēda labprāt un bez
īpaša pamudinājuma. Ikdienā citas pārslas bez MILZU! parastajām
neesmu piedāvājusi, tāpēc domāju tur ir arī tā atslēga, kāpēc viņa
Veggy pārslas labprāt ēda. Uzskatu, ka Veggy pārslas ir laba
alternatīva tiem pieaugušajiem un bērniem, kuri izvairās no
graudaugu produktu lietošanas uzturā.