Līdz glābiņam bija viens solis! Atklājas detaļas par traģisko nelaimi Salaspilī, kur uz sliedēm izdzisa jaunas meitenes dzīvība

Otrdien, 21. maijā, pie Salaspils stacijas valdīja satraukta atmosfēra. Uz sliedēm izdzisa jaunas meitenes dzīvība. Vilcienam, kas pulksten 8.33 piestāja Salaspils stacijā un pēc brīža izkustējās Rīgas virzienā, nācās veikt ekstrēmu bremzēšanu, kad tā priekšā parādījās jauniete, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.
Policijā norāda, ka bojāgājusī ir 17 gadus veca meitene. Un par incidentu šobrīd uzsākts kriminālprocess.

FOTO: Shutterstock.com

Policijā norāda, ka bojāgājusī ir 17 gadus veca meitene. Un par incidentu šobrīd uzsākts kriminālprocess.

Diemžēl bremzēšanas ceļš bija par garu, skolniece tika notriekta un sabraukta. Pasažieri pēc notikušā vēl aptuveni desmit minūtes tika paturēti vagonos, līdz atvērās durvis.

 

Apkārtējie sākotnēji min vairākas versijas par notikušā apstākļiem un meitenes vecumu, taču uzreiz ir skaidrs, ka incidents ir klajas neuzmanības sekas. Pie sliedēm vilciena tuvošanās brīdī bijuši vairāki cilvēki, kuri palikuši uz vietas.

 

“Parasti, kad iet vilciens pāri pārbrauktuvei, tad viņš uztaurē, bet šoreiz viņš ļoti ilgi taurēja. Mēs vēl visi darbinieki izgājām ārā skatīties, kas notiek. Var gadīties, ka tiešām bija austiņas un bērns nedzird. Viņa ieraudzīja vienu vilcienu un to palaida, bet neredzēja otru vilcienu, ka tas nāk, jo tie divi burtiski viens aiz otra. Un viņa tā kā skrēja atpakaļ, gandrīz jau bija pārskrējusi, bet tajā šokā viņu aizķēra,” saka vietējā veikala pārdevēja Jolanta.

Policijā norāda, ka bojāgājusī ir 17 gadus veca meitene. Un par incidentu šobrīd uzsākts kriminālprocess.

Reklāma
Reklāma

“Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas jauniete, iespējams, nesagaidīja, kad tiks dota atļauja atkal šķērsot dzelzceļa sliedes, un nepamanīja, ka arī no otras puses brauc vilciens,” stāsta Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

 

Arī “Latvijas dzelzceļa” pārstāvji ir izanalizējuši situāciju un secina, ka meitene varēja tikt cauri sveikā, ja būtu turpinājusi kustību uz priekšu. Līdz glābiņam pietrūka viens solis. Tā vietā, lai skrietu tālāk, jauniete, ar perifēro redzi ieraugot vilcienu, metusies atpakaļ. To var redzēt video materiālā, ko ētisku apsvērumu dēļ dzelzceļš nepublisko.

 

“Traģisks, protams, gadījums, kurš varēja nenotikt. Telefons noteikti bija pie auss brīdī, kad notika kustība, kad tika pieņemts nepareizais lēmums – uzreiz pēc viena vilciena doties pāri ceļam un diemžēl pakļūt zem citā virzienā braucoša virziena,” stāsta VAS “Latvijas dzelzceļš” galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners. 

Saistītie raksti