Sāpīgākais rekords Bērnu slimnīcā nav bijis pietiekams stimuls vērīgāk pieskatīt bērnus! Pie BKUS šodien pamatīgs sastrēgums

"Lūdzu, pieskatīsim bērnus vērīgāk!" – aicina Bērnu slimnīca, kur šodien jau izveidojies NMPD automašīnu "sastrēgums" ar ievestajiem pacientiem. Jau ziņojām, ka siltais maijs veicinājis bērnu traumatismu. Vissatraucošākā situācija bija 16. maijā, kad ar dažādām traumām uz Bērnu slimnīcu tika atvesti 109 bērni. Bet arī pagājušajās brīvdienās ar traumām sestdien (18. maijā) tika atvesti 96, bet svētdien (19. maijā) 84 bērni, informē slimnīcā.
Lai gan no traumām nav iespējams izvairīties pavisam, mediķi lūdz pieskatīt bērnus vērīgāk, īpaši šajās siltajās dienās.

FOTO: Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS)

Lai gan no traumām nav iespējams izvairīties pavisam, mediķi lūdz pieskatīt bērnus vērīgāk, īpaši šajās siltajās dienās.

Lai gan no traumām nav iespējams izvairīties pavisam, mediķi lūdz pieskatīt bērnus vērīgāk, īpaši šajās siltajās dienās.

 

“Katru gadu daudz bērnu gūst traumas sasitoties vai nokrītot no kāda objekta rotaļu laukumā, mobilitātes rīka vai mājās."

"Tas, ka bērni kritīs un sasitīsies, ir nenovēršami, bet pieaugušie var mazināt traumu smagumu un skaitu, ja vērīgi pieskata mazos un parūpējas par aizsarglīdzekļiem un regulāri pārrunā dažādos aspektos jautājumus par drošu uzvedību uz ielas," saka Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe. 
 

“Skatoties datos, ar kādām traumām bērni nokļūst Bērnu slimnīcā, pagājušajā gadā redzējām, ka kopumā ļoti daudz ir dažādu negadījumu, kas gūti ceļu satiksmē. Pagājušajā gadā kopā ar CSDD organizējām kampaņu “Tava priekšzīmē – svarīgākā ceļa zīme!”, kurā aktualizējām jautājumu arī par ķiveru izmantošanu visiem, kas piedalās ceļu satiksmē ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem. Kopīgiem spēkiem panācām, ka tam tika pievērsta liela uzmanība, likumdevēji veica izmaiņas normatīvajos aktos  un jau šovasar visiem bērniem līdz pilngadības sasniegšanai ķiveres lietošana ceļu satiksmē ir obligāta,” atgādina Snipe. 
 

Reklāma
Reklāma

“Redzam, ka šogad traumu skaits, kas gūtas ceļu satiksmē saistībā ar elektroskrejriteņiem, mazinājies. Taču siltais laiks iesācies agri, un daudzi bērni gūst traumas, veicot trikus ar parastajiem skrejriteņiem. Te varam tikai atgādināt, ka visi aizsarglīdzekļi – ķivere, roku un kāju aizsargi – var ievērojami mazināt traumu smagumu.”
 

"Priecē, ka, nenogurstoši, jau vairākus gadus runājot par smagajām traumām, ko bērni gūst uz batuta, traumu skaitam, kas gūts šādi, ir tendence mazināties." 
 

“Vēl ļoti aicinām vecākus sekot līdzi drošībai pie ūdens. Bērnus pie ūdens atstāt nepieskatītus nevar ne minūti, neraugoties uz to, vai viņi prot peldēt vai neprot,” piebilst ārste. 

 

Vairāk informācijas, kā maksimāli izvairīties no traumām, iespējams gūt Bērnu slimnīcas portālā veselapasaule.lv.

Saistītie raksti