"Zaļā josta" aicina uz vides un zaļā dzīvesveida svētkiem Tērvetē

Noslēdzoties makulatūras, papīra iepakojuma un bateriju vākšanas konkursam “Tīrai Latvijai”, ražotāju atbildības sistēmas uzņēmums “Zaļā josta” 2024. gada 24. maijā aicina bērnus, jauniešus, viņu ģimenes un visus citus interesentus apmeklēt Vides svētkus Tērvetes dabas parkā.
Pasākumā būs pieejamas gan dažāda veida radošās darbnīcas, vides un dabas izziņas takas, gan “Zaļās jostas” telts ar izglītojošām meistarklasēm.

FOTO: Publicitātes foto

Pasākumā būs pieejamas gan dažāda veida radošās darbnīcas, vides un dabas izziņas takas, gan “Zaļās jostas” telts ar izglītojošām meistarklasēm.

Visas dienas garumā būs pieejamas izglītojošas un atraktīvas aktivitātes, tiks apbalvoti kampaņas uzvarētāji, kā arī apmeklētājus priecēs grupa “Sudden Lights”, informē uzņēmuma vides izglītības vadītāja Aija Caune.
 

Lai pateiktos izglītības iestādēm, to audzēkņiem un personālam, kā arī bērnu un jauniešu ģimenēm, kuras visa mācību gada garumā aktīvi vāca makulatūru, papīra iepakojumu un baterijas, “Zaļā josta” ik gadu Latvijas Meža dienu ietvaros rīko Vides svētkus. Pasākumā būs pieejamas gan dažāda veida radošās darbnīcas, vides un dabas izziņas takas, gan “Zaļās jostas” telts ar izglītojošām meistarklasēm.

 

“No plkst.9.00 līdz pat 15.30 mūsu teltī būs iespēja uzzināt, kā pareizi veidot kompostu, izgatavot jaunu papīru un izkopt dabai draudzīgu dzīvesveidu. Šīs aktivitātes būs interesantas ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī viņu vecākiem un skolotājiem,” saka Caune.

 

Savukārt vairāk nekā 120 radošajās darbnīcās ikviens varēs uzzināt vairāk par pareizu atkritumu šķirošanu, iepazīt meža audzēšanas ciklu, pārbaudīt savas zināšanas energoefektivitātes veicināšanai, piedalīties ilgtspējas izaicinājumos un aktivitātēs, apmeklēt “zaļo” prasmju meistarklasi, izspēlēt informatīvas un aizraujošas spēles, kas saistītas ar vides izglītību, u.tml.

Reklāma
Reklāma

 

“Zaļās jostas”, Valsts izglītības satura centra un citu partneru rīkotajā kampaņā “Tīrai Latvijai”, piedaloties 375 izglītības iestādēm, savākti 666 217 kilogrami makulatūras un papīra iepakojuma. Savukārt 346 izglītības iestāžu skolēni kampaņā nodeva gandrīz 34 680 kilogramus izlietoto bateriju.

 

Visvairāk makulatūras un papīra iepakojuma – 27 193 kilogramus – savāca Ķekavas vidusskolas skolēni. Otrajā vietā ar 21 058 kilogramiem ierindojas Preiļu 1. pamatskola, bet trešajā ar 19 208 kilogramiem – Stāķu pamatskola.

 

Savukārt bateriju vākšanas izaicinājumā pirmajā vietā ierindojās Smiltenes pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņi, kampaņā nododot 1505 kilogramus bateriju. Otro vietu šajā kategorijā ieguva Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolēni, savācot 1288 kilogramus bateriju, bet trešo ar savāktiem 1135 kilogramiem – Stāķu pamatskola. 

Saistītie raksti