Ar bērnu smiekliem, dauzīšanos un koncertu aizvadīts ceturtais Bērnu dienas festivāls. FOTO

Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai un mācību gada noslēgumam nedēļas nogalē notika ceturtais Bērnu dienas festivāls – Doma laukums Vecrīgā bija pārvērties par svētku vietu bērnu atpūtai, rotaļām, priekam, smiekliem un bērnības svinēšanai.
Skatuves programmā, kas bija skatāma visas dienas garumā, uzstājās teju 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas.

FOTO: Mārcis Gaujenietis

Skatuves programmā, kas bija skatāma visas dienas garumā, uzstājās teju 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas.

Bērnu dienas festivāla mērķis ir godināt bērnus un vērst sabiedrības uzmanību uz viņu vajadzībām un atbalstu; festivālu jau ceturto gadu rīkoja vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, atbalsta Bērnu aizsardzības centrs un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Koncertā uzstājās teju 600 bērnu no visas Latvijas

Skatuves programmā, kas bija skatāma visas dienas garumā, uzstājās teju 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas – ne vien dziedot, dejojot un spēlējot dažādus mūzikas instrumentus, bet arī rādot cirku, dronu paraugdemonstrējumus, brazīļu cīņas mākslu kapoeiru un citus priekšnesumus.

 

Festivālu atklāja labklājības ministrs Uldis Augulis un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, savukārt noslēdza grupas “Citi zēni” uzstāšanās. Šo lielkoncertu vadīja bērni un jaunieši kopā ar aktieri Oskaru Florencu-Vīksni, reperi Ozolu un grupas “Citi zēni” solistu Jāni Pētersonu.

 

Iespēja satikt arī sporta zvaigznes un pat safrizēties 

Pasākuma laikā Doma laukumu piepildīja daudzveidīgas aktivitātes, kas bija saistošas dažāda vecuma bērniem. Piemēram, drošības zonā varēja apgūt, kā sniegt pirmo palīdzību sev un draugam, ja piedzīvota kāda trauma, iesaistīties eksperimentos kopā ar RTU Zinātkāres centru “Futurimo Rīga”, Bērnu aizsardzības centra stendā uzzināt par atbalsta iespējām ģimenei. 

 

Tāpat notika stafetes un dažādas spēles, kurās laimēt “Druvas” saldējumu un citas balvas, kā arī darbojās brīvdabas frizētava, kurā salona “Pinku Nams” frizieres apmeklētājiem veidoja stilīgas frizūras – bez maksas! 

Reklāma
Reklāma

 

Apmeklētājiem bija iespēja arī uzspēlēt hokeju ar pazīstamo hokejistu, hokeja skolas “Baltijas vilki” līdzdibinātāju Edgaru Masaļski, kā arī “Danonki” mini basketbolu – ar zināmo basketbolistu Žani Peineru. Tā kā diena bija karsta, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” radošajās darbnīcās ikviens meistaru vadībā varēja sev izgatavot papīra cepures, bez maksas uzklāt dermokosmētikas “Babé” un “Avène” saules aizsargrēmus, kā arī saņemt dzeramo ūdeni “Akvile”.

 

Par “Mammamuntetiem.lv” ģimeņu festivāliem 

Mammām, tētiem, bērniem un vecvecākiem – katram ģimenes loceklim par godu vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” šogad rīko savu festivālu. Tie ir vērtības stiprinoši, izglītojoši un izklaidējoši notikumi, kur katram ir cits vēstījums, tomēr vienojošais faktors – vērtības veidojas ģimenē. Ikviens no pasākumiem, kā arī aktivitātes tajos ir pieejamas bez maksas.

 

“Mammamuntetiem.lv” festivālu sezona sākās ar Mātes dienas festivālu (notika 11. maijā “Hanzas peronā”), turpinājās ar Bērnu dienas festivālu (1. jūnijā Vecrīgā, Doma laukumā). Gaidāmi vēl divi festivāli – vecvecākiem festivāls “Zelta ritmi” (11. augustā Esplanādes parkā) un Tēva dienas gājiens un festivāls (8. septembrī Vērmanes dārzā). 

 

Informācijai var sekot līdzi ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv un portāla sociālo tīklu kontos.

Saistītie raksti