Treneri no Latvijas gūst sudrabu un bronzu nozīmīgākajā notikumā kapoeiras vēsturē

“Šī ir pirmā reize, kad Latvijas kapoeiras meistari piedalījās Eiropas čempionātā kapoeirā. Turklāt abi dalībnieki guva godalgotas vietas!” gandarīts par savu audzēkņu sniegumu jūnija sākumā Ungārijā notikušajās sacensībās ir kapoeiras – brazīliešu cīņas mākslas – kluba “Capoeira Latvia” vadītājs Rolands Andersons.
Šis Eiropas čempionāts kapoeirā kopā pulcēja kapoeiristus no 21 valsts, padarot čempionātu par vienu no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem kapoeiras vēsturē. Attēlā Iļja Kuļiks (pirmais no kreisās) un Rainers Ikvilds.

FOTO: Publicitātes foto

Šis Eiropas čempionāts kapoeirā kopā pulcēja kapoeiristus no 21 valsts, padarot čempionātu par vienu no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem kapoeiras vēsturē. Attēlā Iļja Kuļiks (pirmais no kreisās) un Rainers Ikvilds.

Pasaules Kapoeiras federācijas (World Capoeira Federation) rīkotais prestižais Eiropas
čempionāts kapoeirā šogad notika 1. jūnijā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Pārstāvēt
Latviju uz to devās divi Latvijas kapoeristi – Rainers Ikvilds un Iļja Kuļiks. “Mēs gribējām
pasaulei parādīt, ka arī Latvijā šis sporta veids ir augstā un konkurētspējīgā līmenī, un mēs to paveicām,” stāsta Rainers Ikvilds, atzīstot, ka galvenais piedalīšanās mērķis bijis gūt pieredzi, jo šāda līmeņa sacensībās abi kapoeiras mākslas treneri piedalījās pirmo reizi. 

Attēlā cīņas mirklī redzams Iļja Kuļiks.

“Savienojot mazliet veiksmes, disciplīnas, mērķtiecīguma, kā arī vienam otru atbalstot un uzmundrinot, mums izdevās šajās sacensībās izcīnīt medaļas,” par panākumiem saka R. Ikvilds.

Šis Eiropas čempionāts kapoeirā kopā pulcēja kapoeiristus no 21 valsts, padarot čempionātu par vienu no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem kapoeiras vēsturē. 

 

Dalībnieki startēja dažādās kategorijās, demonstrējot unikālo cīņas mākslu – dejas un akrobātikas sajaukumu. Vairāk informācijas par čempionātu WCF oficiālajā mājaslapā.
Rainers Ikvilds Eiropas čempionātā kapoeirā ieguva 2. vietu vidējā svara kategorijā, savukārt Iļja Kuļiks – 3. vietu smagā svara kategorijā. 

Attēlā akrobātikas triku izpilda Rainers Ikvilds. 

Reklāma
Reklāma

 

Abi sportisti ar kapoeiras cīņas mākslu nodarbojas vairāk nekā 15 gadus, viņu treneris ir Rolands Andersons, kluba “Capoeira Latvia” dibinātājs. Ikdienā Rainers ir kapoeiras treneris bērniem Tukumā, savukārt Iļja – Jelgavā; kapoeiras nodarbības notiek arī Rīgā. 

 

Kopumā Latvijā kapoeirā trenējas vairāk nekā 300 bērni un 100 pieaugušie. Šogad klubs “Capoeira Latvia” pirmo reizi rīkoja Latvijas čempionātu kapoeirā, un kluba mērķis ir turpināt attīstīt kapoeiras kustību Latvijā, kā arī izveidot kapoeiras sporta federāciju.

 

Par “Capoeira Latvia”

Klubs “Capoeira Latvia” ir dibināts 2006. gadā, tā dibinātāji ir treneri Rolands Andersons
(Professor Tubarao) un Kārlis Upītis (Instructor Perna Pomba). Šobrīd kluba filiāles atrodas Rīgā – VEF teritorijā un Āgenskalnā –, kā arī Jelgavā un Tukumā. Kapoeirā var sākt trenēties no četru gadu vecuma, tāpat treniņos aicināti piedalīties pieaugušie bez priekšzināšanām šajā sporta veidā.

Saistītie raksti