"Finansējumu labāk ieguldīt tur, kur ir skaidri ieguvumi!" Vērtēs iniciatīvu par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sēdē šodien plkst.12 vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam. Šai iniciatīvai vietnē Manabalss.lv savākti vairāk nekā 11 000 iedzīvotāju paraksti.
68. Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Šveices izpildītājs Nemo ar dziesmu The Code (Kods).

FOTO: Shutterstock.com

68. Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Šveices izpildītājs Nemo ar dziesmu "The Code" ("Kods").

Kā iniciatīvas autors ir norādīts Kristaps Bogdanovičs, tā ir publicēta šeit – Manabalss.lv. Iniciatīvā pausts aicinājums pārtraukt Latvijas dalību Eirovīzijā, jo esot visai apšaubāmi, vai Eirovīzija būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai. Iniciatīvas autors akcentē, ka ir Eiropas valstis, kas Eirovīzijā nepiedalās dažādu iemeslu dēļ, tostarp finansiālo.

"Latvijai savu jau tā problemātisko publisko finansējumu labāk lai iegulda tur, kur mums ir skaidri ieguvumi. Tāpēc aicinu izbeigt Latvijas dalību Eirovīzijā, nerīkot "Supernovu" un novirzīt finansējumu sportam," pausts iniciatīvā.

Reklāma
Reklāma

Bogdanoviča ieskatā nav normāli, ka Latvijas Biatlona federācijai (LBF) ir jāvāc ziedojumi, lai startētu pasaules čempionātā, kas, pēc iniciatīvas autora domām, "pilnīgi noteikti ir svarīgāk par Eirovīziju". "Līdz ar sporta nostiprināšanu un vēl lielākiem sasniegumiem arī jaunatnei būs aizvien vairāk tiešām pozitīvu piemēru – panākumus un atpazīstamību guvušu sportistu, kuriem līdzināties," klāsta iniciatīvas autors. Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU), kas apvieno Eiropas valstu sabiedriskos medijus.

Saistītie raksti