Vai Jāņos tiešām būs auksti? Laika prognoze gaidāmajai nedēļai un svētkiem

Nākamajā nedēļā Latvijā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.
Temperatūras stabiņš sasniegs +20 un vairāk grādu atzīmi.

FOTO: Shutterstock.com

Temperatūras stabiņš sasniegs +20 un vairāk grādu atzīmi.

Šobrīd, pēc ļoti silta laika, ko piedzīvojām maija izskaņā un jūnija pirmajās dienās, pie mums ir atgriezies vēsāks laika periods.


Taču, kā apgalvo sinoptiķi, nākamajā nedēļā situācija varētu mainīties, mūsu teritorijā atkal ieplūstot siltākām gaisa masām. Temperatūras stabiņš sasniegs +20 un vairāk grādu atzīmi. 


Pastāv arī risks, ka atsevišķas dienas būs īpaši karstas, svārstoties no +25 līdz +27 grādiem, taču ilgstošs karstuma periods tuvākajā laikā nav sagaidāms.


Pirmssvētku dienās pastāv iespēja, ka piedzīvosim stiprus pērkona negaisus un lietusgāzes. Iespējamas arī vēja brāzmas un pat krusa. 

Reklāma
Reklāma

Svētku dienās šie dinamiskie procesi varētu būt atkāpušies. Lietus varbūtība ir maza.


Līgo dienā maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā teritorijas solās būt virs +20 grādiem, naktī nokrītoties no +10 līdz +15 grādiem, taču bez nokrišņiem.


Jāņos gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka. Prognozes šobrīd rāda, ka diena būs saulaina ar lēnu, mainīga virziena vēju.

Saistītie raksti