Narkotiku tirgū ienācis kas bīstams! Bērnu slimnīca ceļ trauksmi par pārdozējušiem jauniešiem

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) ceļ trauksmi: arvien biežāk ar neatliekamo palīdzību ļoti smagā stāvoklī tiek atvesti jaunieši, kuri lietojuši nezināmas izcelsmes apreibinošās vielas, vēsta TV3 ziņas.
Ja neizdodas laicīgi izsaukt palīdzību, sekas var būt letālas.

FOTO: Shutterstock.com

Ja neizdodas laicīgi izsaukt palīdzību, sekas var būt letālas.

Kopš gada sākuma uz Bērnu slimnīcu atvesti 29 bērni vecumā no 13 līdz 18 gadiem. 


Jūnijā vien tie bija 9 bērni, un visi atradās ļoti smagā stāvoklī. Daži slimnīcā nonāk atkārtoti. Viens no viņiem vakarā palaists mājās, bet nākamajā rītā jau atvests atpakaļ.

Liela daļa no jauniešiem pat līdz galam nezina, ko ir lietojuši, un dzīvības draudi ir tiešām lieli. Šobrīd tirgū, visticamāk, ienācis, kas ļoti bīstams, norāda Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe. 

Visticamāk, tā ir marihuāna, kas aplaistīta ar opiāta tipa narkotiku, kas var izraisīt dzīvībai bīstamu stāvokli un elpošanas apstāšanos.


Ja neizdodas šos jauniešus atrast laicīgi un izsaukt palīdzību, sekas var būt letālas. Arī novēloti izsaukta palīdzība ne vienmēr visu atrisinās, jo skābekļa bada dēļ var rasties neatgriezeniski smadzeņu bojājumi, kas cilvēku padara kopjamu līdz mūža galam.

Reklāma
Reklāma


Liela daļa pacientu, kuri pēdējās dienās atvesti uz slimnīcu ir no Jūrmalas bērnunama “Sprīdītis”. Šajā pašā bērnunamā janvārī bērni bija iesaistīti konfliktā, kas beidzās ar vienaudža noduršanu. Līdzīgi kā toreiz, arī šobrīd “Sprīdīša” vadība nebija sazvanāma. Bērnunama vadītāja atrodas ilgstošā prombūtnē, vismaz kopš aprīļa.

Slimnīcas personāls sliecas domāt, ka avots, no kura bērni iegūst šo vielu, varētu būt viens un tas pats. 

Bērnu slimnīca ir uzrunājusi visas atbildīgās iestādes ar aicinājumi ne tikai risināt izveidojušos situāciju, bet arī darīt visu iespējamo, lai mūsu bērni narkotiku tirgoņu rokās nenonāktu.


Par katru gadījumu tiek ziņots arī policijai.

Saistītie raksti