Bērniem ir iespēja pieteikties uz vienu no lielākajām nometnēm Baltijā. Tā ir bezmaksas

Bērnu nometne "Albatross", viena no vecākajām Baltijas valstīs, bez maksas uzņems bērnus un pusaudžus no Latvijas un Ukrainas, lai pavadītu vienu nedēļu pie Baltijas jūras. Pieteikšanās bezmaksas nometnēm sākas 26. jūnijā plkst. 10:00.
Šī ir ne tikai viena no vecākajām, bet arī viena no lielākajām nometnēm Baltijas valstīs.

FOTO: Shutterstock.com

Šī ir ne tikai viena no vecākajām, bet arī viena no lielākajām nometnēm Baltijas valstīs.

Uz leģendāro nometni uz nedēļu varēs doties Ukrainas un Latvijas bērni un jaunieši, kas ir deklarēti Rīgā vai apmeklē kādu no Rīgas izglītības iestādēm un vēl nav sasniegusi 18 gadu vecumu. Visas bezmaksas maiņas notiks augustā Baltijas jūras krastā - Engures ciemā.

 

Nometnes ir tematiskas, taču katrā no tām būs sporta, rokdarbu nodarbības, kvesti, virtuālās realitātes spēles, ekskursijas un latviešu valodas mācības. Šīs būs veselīgas vasaras brīvdienas drošā vidē, kas attīsta saskarsmes prasmes, atklāj radošumu, māca bērniem sadarboties un draudzēties – ne tikai vienam ar otru, bet arī apkārtējo vidi. 

Pirmo reizi nometne "Albatross" Latvijas Baltijas jūras krastā notika 1977. gadā. “Albatross” ir izaudzinājis vairāk nekā vienu paaudzi: daudzi bijušie nometnes “bērni” tagad ved šeit savus bērnus un pat mazbērnus.

"Albatross" nav tikai vieta bērnu atpūtai – nometne ir izveidojusi veselu kopienu: gandrīz 80% bērnu nometnē ierodas atkārtoti, un daudzi no viņiem ar laiku "izaug" par audzinatājiem.

 

Šī ir ne tikai viena no vecākajām, bet arī viena no lielākajām nometnēm Baltijas valstīs: vasaras laikā "Albatross" vada vairāk nekā desmit maiņu, uzņemot vismaz piecsimt cilvēku. 

 

“Pie mums strādā vairāk nekā piecdesmit profesionālu konsultantu un pieci sertificēti vadītāji,” stāsta vecākais nometnes direktors Aleksandrs Ivanovs.

 

Reklāma
Reklāma

Nometnē tiek uzturētas tradīcijas - ugunskura dziesmas joprojām ir viens no emocionālākajiem mirkļiem katrā maiņā. No mūsdienīgam aktivitātēm populāras ir lāzertaga spēles, virtuālā realitāte, digitālās fotografēšanas nodarbības.

 

Turklāt "Albatross" aktīvi paplašina savas robežas: pagājušajā gadā nometnes pirmās sesijas notika Kiprā, kā arī sadarbībā ar partneriem organizēja brīvdienas bērniem Bulgārijā un AAE.

 

“Mēs esam atbildīgi par jauno paaudzi, par viņu audzināšanu un pasaules uzskatu, tāpēc visus spēkus ieguldām bērnos. Un izbraukuma nometnes nes Latvijas vārdu pasaulē – mūsu bērni ar piemēru parāda, kā dzimtene viņus audzinājusi, kādas vērtības viņiem ir, un tas vēl vairāk palielina atbildību par to, ko darām,” skaidro Aleksandrs.

 

Bezmaksas nometnes kļuva iespējamas, pateicoties Rīgas domes atbalstam sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.

 

Pieteikt bērnu nometnei iespējams ŠEIT!

Saistītie raksti