Traģiskas avārijas ar vienas dienas starpību: divu 16 gadus vecu pusaudžu dzīvības izdziest uz Liepājas šosejas

Ar vienas dienas starpību – 25. un 26. jūnijā, Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas notika trīs traģiskas autoavārijas, kurās dzīvību zaudēja 6 cilvēki. Starp bojāgājušajiem arī divi nepilngadīgi jaunieši – 16 gadus vecais Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un Nacionālās līgas komandu spēlētājs Emīls Līcītis un 16 gadus vecais Aizputes vidusskolas 9.b klases skolēns – Roberts Ratnieks.
no LTV video sižeta.

FOTO: Ekrānuzņēmums

no LTV video sižeta.

"Salaspils basketbols" ieraksts sociālajā vietnē "Facebook" vēsta: "Neizsakāmi sāpīgi un skarbi, 16 gadu vecumā traģiski aprāvusies mūsu Emīla Līcīša un viņa mammas Diānas dzīvības. Līdzjūtība tuviniekiem un visai basketbola ģimenei. Atcerēties Emīlu, pakavēties atmiņās un ziedus nolikt var pie Salaspils halles izveidotā piemiņas vietā."

 

Tikmēr LTV ziņo, ka kopā ar mammu pusaudzis bija ceļā uz basketbola nometni. Tobrīd puisis bija pie stūres, bija mācību braukšanas atļauja un auto bija aprīkots ar zīmi. Jaunais vadītājs zaudēja kontroli pār auto.

 

"Avārijā Blīdenes pagastā [26. jūnijā] pie stūres bija nepilngadīgais, viņam bija mācību braukšanas atļauja un auto bija aprīkots ar zīmi; automašīnā atradās arī pusaudža mamma ar atbilstošu stāžu," apstiprina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš.

 

Otra traģiskā avārija notika vien dienu agrāk – 25. jūnijā, kurā bojā gāja trīs cilvēki, starp kuriem arī 16 gadus vecais Aizputes vidusskolas skolēns Roberts Ratnieks.

Reklāma
Reklāma

 

“Roberts vienmēr uz dzīvi skatījās ar smaidu un jokiem, bija draudzīgs, labestīgs, izpalīdzīgs klases biedrs. Mums ir neizsakāmi žēl par tik nežēlīgu likteņa triecienu. Lai viegli un gaiši tajā saulē! Aizputes vidusskolas kolektīvs, 9.b klases biedri ar audzinātāju izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem,” teikts Aizputes vidusskolas “Facebook” lapā.

Valsts policija par galveno iemeslu avārijām min pārgalvību un nedrošu apdzīšanu. Par notikušo sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.

 

Tikmēr 25.jūnijā Saldus novadā, Zirņu pagastā notika sadursme starp automašīnu "Mercedes-Benz" un "Mazda". Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Mazda", izbrauca uz galvenā ceļa, kur notika sadursme ar automašīnu "Mercedes-Benz". Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Mazda" vadītājs, ziņo aģentūra LETA. 

Saistītie raksti