Policists nošauj nepilngadīgu zēnu, kurš draud ar ierocim līdzīgu priekšmetu

Kāds policists ASV nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēgot draudēja ar šaujamieroča repliku. Tas noticis piektdien, 28. jūnijā, Ņujorkā.
Zēns izmantoja ieroča repliku. Ilustratīvs attēls.

FOTO: Shutterstock.com

Zēns izmantoja ieroča repliku. Ilustratīvs attēls.

Piektdienas vakarā policija apturēja divus jauniešus. Viens no viņiem sāka bēgšanu un pavērsa pret policistiem šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, notikumu gaitu skaidroja Jūtikas policijas priekšnieks Marks Viljamss.

 

Starp vienu no policistiem un jaunieti notika cīņa uz zemes, un policists izšāva vienu reizi, trāpot krūtīs. Pēc tam policisti pusaudzim sniedza tūlītēju medicīnisko palīdzību. Vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur diemžēl nomira.

 

Nošautais pusaudzis identificēts kā 13 gadus vecais Njahs Mvajs, kurš ir Mjanmā dzimis karenu kopienas bēglis. Viņš mācījās Donovanas vidusskolas 8. klasē.

 

Abi 13 gadus vecie pusaudži tika apturēti saistībā ar izmeklēšanu par bruņotu laupīšanu, jo atbilda aizdomās turēto aprakstam. Viens no viņiem gājis pa ielas braucamo daļu, kas ir satiksmes noteikumu pārkāpums.

 

Reklāma
Reklāma

Likumsargu apģērbam piestiprinātās kameras ierakstā redzams: policists vispirms informē pusaudžus, ka veiks pārbaudi, lai pārliecinātos, ka viņiem nav ieroča. Pēc tam viens no viņiem sāk bēgt un pavērš pret policistiem, kas dzenas viņam pakaļ, ierocim līdzīgu priekšmetu.

 

Notikuma vietā atrasta ieroča "Glock 17 Gen 5" replika ar noņemamu magazīnu. Tai bijuši oriģinālam atbilstoši uzraksti, marķējumi un sērijas numuri.

 

Policists, kas izšāva,  un vēl divi viņa kolēģi ir uz izmeklēšanas laiku atstādināti no pienākumu veikšanas.

 

ASV pēdējo gadu laikā notikuši vairāki incidenti, kad policisti aizturēšanas laikā nošāvuši pusaudžus un jauniešus. Sabiedrībā tas izraisījis sašutumu un pat plašus protestus, jo nereti šie jaunieši ir no etnisko minoritāšu grupām un neapbruņoti.

Saistītie raksti