Latvijas bērnu un jauniešu veselības un fiziskās sagatavotības rādītāji ir kritiski zemi

Lai gan precīzu statistikas datu Latvijā nav, speciālistu pieredze liecina, ka mūsu bērnu un jauniešu veselības un fiziskās sagatavotības rādītāji ir kritiski zemi. Rindā Pusaudžu resursu centrā palīdzību šobrīd gaida aptuveni 700 pusaudžu, turklāt skaitlim ir tendence augt, vēsta TV3 ziņas.
Pusaudžu resursu centrā arvien biežāk nonāk jaunieši ar uzvedības problēmām.

FOTO: Shutterstock.com

Pusaudžu resursu centrā arvien biežāk nonāk jaunieši ar uzvedības problēmām.

Šobrīd esam liela izaicinājuma priekšā, jo mūsu nākotne, nācijas pastāvēšana un arī valsts drošība ir tieši jaunās paaudzes rokās. 


Romija Krēziņa, Pusaudžu resursu centra speciāliste, apgalvo, ka arvien biežāk centrā nonāk jaunieši ar uzvedības problēmām un jaunieši, kas lieto atkarību izraisošās vielas.

 
RSU rektors, bērnu dakteris Aigars Pētersons uzsver: ”Redzam, ka ir problēmas ar bērnu trenētību, ir problēmas ar bērnu atbilstību vispārējai karaklausībai, arī aizsardzības dienestam. Daļa no bērniem ir aptaukojušies, ar dažādām hroniskām slimībām, problēmām un neatbilst kritērijiem, lai varētu tikt iesaistīti, piemēram, valsts aizsardzībā.” 

“Lai šo situāciju uzlabotu, pirmkārt, skaidri jāizgaismo problēmas, bet, otrkārt, jārada tādi apstākļi, lai tās varētu atrisināt. Tiesa, vienas nozares ietvaros, – to nav iespējams paveikt,” uzsver rektors.

Reklāma
Reklāma

Tāpēc pirmdien, 6. jūlijā, apņemoties veikt uzlabojumus bērnu veselības jomā, vairākas organizācijas parakstīja sadarbības memorandu. Piesaistot Stradiņa universitātes zinātniekus, tiks īstenots apjomīgs pētījums par bērnu veselību. 


Memorands arī iezīmē citus sadarbības virzienus, tostarp, piedāvājot pamatskolu audzēkņiem papildu sporta stundas. 


Paredzēti arī sabiedrības izglītošanas pasākumi, lai popularizētu sportu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī tiks pievērsta atbildīgo iestāžu uzmanība bērnu veselības problēmām.

Saistītie raksti