Latvieši rekordlaikā saziedo teju 200 tūkstošus sagrautajai Ukrainas bērnu slimnīcai

Pirmdien, 8. jūlijā, raķešu triecienos Kijivā un citās Ukrainas pilsētās bojā gājuši 42 cilvēki, 190 guvuši ievainojumus. Cietušo un bojāgājušo vidū arī bērni, kuri ārstējās valsts lielākajā bērnu slimnīcā “Ohmatdit”.
Saziedotā summa tiks novirzīta slimnīcas rekonstrukcijai un dzīvībai nepieciešamo iekārtu iegādei.

FOTO: Shutterstock.com

Saziedotā summa tiks novirzīta slimnīcas rekonstrukcijai un dzīvībai nepieciešamo iekārtu iegādei.

Organizācija Ziedot.lv atvēra īpašu ziedošanas platformu raķešu uzbrukuma sagrautajai “Ohmadit” slimnīcai gandrīz uzreiz pēc notikušā. 


Portāla “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta TV3 rīta raidījumā “900 sekundes” apgalvo, ka emocionālajā līdzekļu vākšanas kampaņā jau pirmajās minūtēs ziedoja tik daudz cilvēku, ka nācās pat palielināt mājaslapas veiktspēju, lai varētu pieņemt visus ziedojumus.


Šobrīd saziedoti jau 174 tūkstoši eiro, kas tik īsā laika posmā ir tiešām daudz. Saziedotā summa tiks novirzīta slimnīcas rekonstrukcijai un dzīvībai nepieciešamo iekārtu iegādei. Pašas pirmās vajadzības palīdzējuši nosegt arī paši ukraiņi, saziedojot palielas summas.

Reklāma
Reklāma


“Mūsu ziedojumu koordinēšanas partneris ir Latvijas vēstniecība Kijevā, kas ir tiešā saziņā ar slimnīcu.”

Paralēli joprojām tiek vākti ziedojumi arī tādiem mērķiem kā militārajām vajadzībām Ukrainai.

“Mēs redzam, ka Putins iet pār Ukrainu nesodīts. Viņš nogalina bērnus, bet nekas neseko. Rietumi tikai nosoda Putinu, bet neko nedara,” saka Rūta Dimanta, aicinot cilvēkus turpināt ziedot, lai palīdzētu ukraiņiem kļūt stiprākiem.

Saistītie raksti