Nogāzti koki, rekordliels lietus daudzums, postījumi! Savai drošībai iedzīvotāji šodien aicināti palikt mājās

Rīgā saņemti vairāk nekā 100 ziņojumi par vētras postījumiem, un iedzīvotāji tiek aicināti palikt mājās, informēja Rīgas domē.
Situācija Rīgā ir kontrolējama, tomēr gan lietus, gan vējš turpinās, tādēļ iedzīvotājiem jāturpina ievērot visi piesardzības pasākumi. (Foto: ekrānuzņēmums no X/Davis Mackevics)

FOTO: Aculiecinieka foto

Situācija Rīgā ir kontrolējama, tomēr gan lietus, gan vējš turpinās, tādēļ iedzīvotājiem jāturpina ievērot visi piesardzības pasākumi. (Foto: ekrānuzņēmums no "X"/Davis Mackevics)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā līdz rītam no rīdziniekiem saņemti aptuveni 100 pieteikumi par postījumiem. Savukārt Rīgas pašvaldībā līdz plkst.6 saņemti 45 pieteikumi - par lauztiem kokiem, applūdušām ielām, plūdu dēļ izspiestiem aku vākiem.

Divās vietās applūduši pagrabtelpās esošie dzīvokļi, no kuriem evakuēti iedzīvotāji un viņiem piedāvāta pagaidu izmitināšana

Saņemti ziņojumi par automašīnām, kurām uzkrituši koki. Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos Daugavā pagaidām plaša teritoriju applūšana nav notikusi un iedzīvotāju evakuācija nav bijusi nepieciešama.

 

"Situācija Rīgā ir kontrolējama, tomēr gan lietus, gan vējš turpinās, tādēļ iedzīvotājiem jāturpina ievērot visi piesardzības pasākumi. Rīgas pašvaldības dienesti gatavi reaģēt krīzes situācijā un sniedz palīdzību iedzīvotājiem, kam tā nepieciešama," informē Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), kurš ir arī pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas vadītājs.

 

Rekordlielā lietus daudzuma dēļ pilsētā vairākās vietās applūdušas ielas, piemēram, Tvaika, Daudersalas, Ieriķu iela, tāpēc ir apgrūtināta satiksme.

 

Meteorologi izsludinājuši augstākās pakāpes brīdinājumu par vētru un ekstremālām lietusgāzēm līdz pirmdienas vakaram, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti palikt mājās.

 

Reklāma
Reklāma

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" aicina cilvēkus neapmeklēt Rīgas dārzus, parkus un mežus. Īpaši iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un neiet cauri Lielajiem kapiem un Mežaparkam, kā arī ievērot aizliedzošās zīmes, kuras šobrīd izvieto "Rīgas mežu" darbinieki.

Vecāki aicināti nevest bērnus uz bērnudārziem, tomēr Rīgas pašvaldība nodrošinās bērnudārzu darbību, ja vien nebūs būtisku ūdens un elektrības padeves traucējumu.

Tāpat pašvaldība aicinājusi uz darbu nedoties skolēniem, kuri vasarā strādā Rīgas domes iestādēs un uzņēmumos.

 

Vētras seku likvidēšanu kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu veiks arī pašvaldības dienestu pārstāvji, atbrīvojot parku celiņus un citas teritorijas no kritušajiem kokiem, kā arī labojot bojājumus sabiedriskā transporta kontakttīkliem un veicot citas nepieciešamās darbības, piemēram, monitorējot ūdens līmeņa svārstības.

Elektroapgāde traucēta ap 30 000 mājsaimniecību

Pirmdienas rītā ap plkst.6 vētras radīto postījumu dēļ elektroapgāde ir traucēta ap 30 000 klientu, informēja "Sadales tīkls".

 

Elektroapgādes traucējumi pamatā fiksēti valsts centrālajos rajonos. Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Tukuma, Jelgavas un Dobeles novadā, kam seko Ropažu, Mārupes un Olaines novadi.

Saistītie raksti