Dejo, glezno un pat slēpo – pēc nokļūšanas ratiņkrēslā Līga cieš lielas sāpes, taču turpina iedvesmot citus. Nu meitenei nepieciešama mūsu palīdzība!

Palīdzība nepieciešama Līgai Laudiņai no Cēsu novada Stalbes pagasta. Viņa ir 17 gadus veca jauniete, kura mācās Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas 12. klasē. Pirms Līga nonāca ratiņkrēslā, viņa astoņus gadus dejoja laikmetīgo deju, piedaloties daudzos notikumos gan Latvijā, gan ārpus tās. Bet pirms 3,5 gadiem viņas dzīve krasi mainījās, jo pēc neveiksmīgas medicīniskas manipulācijas meitene nokļuva ratiņkrēslā.
Līgai ļoti ir nepieciešama mūsu palīdzība – palīdzēsim un piepildīsim jaunietes sapņus!

FOTO: no personīgā arhīva

Līgai ļoti ir nepieciešama mūsu palīdzība – palīdzēsim un piepildīsim jaunietes sapņus!

Līga ikdienu pavada ratiņkrēslā ar lielām muguras un labās kājas sāpēm, parēzi. 2023. gadā Vācijā viņai diagnosticēja Cauda equina sindromu jeb nervu saknīšu bojājumu, kas radies no intradurālas infekcijas, kā arī izmeklējumos atklāts kompleksais reģionālais sāpju sindroms II. 

 

Apmeklējot klīniku Vācijā, Hanoverē, ārsti piedāvāja kā vienīgo risinājumu morfija sūkņa implantēšanu, nesniedzot nekādu garantiju, ka viņa atkal spēs staigāt, bet nu kāda cita klīnika Vācijā piedāvā veikt papildu izmeklējumus, sniegt konsultācijas, lai noskaidrotu, ko šajā situācijā vēl ir iespējams darīt. 

 

Klīnika piedāvā veikt izmeklējumus no 16.09.-21.09.2024. Visas izmeklējumu izmaksas ģimene diemžēl pašu spēkiem nevar apmaksāt, tāpēc lūdz palīdzību braucienam uz Vāciju, izmeklējumiem klīnikā, kā arī ikdienas medikamentiem un rehabilitācijai. Kopā Līgai ļoti nepieciešami 10000 eiro.

 

Neskatoties uz grūtībām, Līga turpina dzīvot – trenējas paravieglatlētikā, glezno, slēpo ar sēdslēpēm, piedalās skrējienos, dejo ratiņdejas, piedalās daudzos projektos, aktīvi darbojas sociālajos tīklos, iedvesmo cilvēkus ar savu dzīvesstāstu, ikdienu, aktīvo dzīvesveidu un gribasspēku.

 

Ziedot iespējams ŠEIT!

 

 

Lūk, ko par Līgu saka viņai pazīstamie un tuvie cilvēki:

“Viņas acīs es redzu jaunības trakulību un dzirksti, vēlmi dzīvot, mācīties un izbaudīt visu, ko Līgai dzīve spēj dot šajā viņai ne tik vieglajā dzīves ceļā. Man ir patiess prieks, ka spēju kaut kripatiņu Līgu motivēt un nepadoties. Vislielākais prieks man ir par to, ka Līga vēlas iesaistīties parasportā, ar ko viņa var sasniegt visaugstākās virsotnes, bet viņas lielākā vēlme ir pierādīt ne tikai citiem, ko viņa spēj, viņas vēlme ir dot citiem ticību, ka, ja ar tevi notiek kas nepatīkams, dzīve turpinās. Ja mums dzīve ko atņem, tad tiek iedots kas cits vietā, tik pašam ir jāatrod šie spēki, lai atrastu savu ceļu dzīvē, un Līgai ir šie spēki.”

Diāna Krūmiņa – paravieglatlēte/paraolimpiete, iedvesma
 

Reklāma
Reklāma

"Internetā klejojoša gudrība vēsta – ja dzīve tev iedod citronu, neviebies par to, bet uztaisi limonādi! Par Līgu gribētu teikt, ka viņa ir limonāžu taisīšanas Meistare, kura, saņēmusi no likteņa citronu kustību ierobežojumu formā, tik un tā ir pamanījusies uztaisīt daudzas garšīgas limonādes, gan skaisti zīmējot un gleznojot uz stikla, gan paplašinot citu izpratni par deju un dejošanu, gan arī rakstot un visādi aktīvi dzīvojot. Esmu pārliecināts, ka ikviens viņas atveseļošanās procesam veltītais eiro atgriezīsies kā dzirkstoša limonāde, kas priecēs un iedvesmos citus visapkārt!" 

Mārtiņš – ratiņdeju skolotājs
 

“Vēl pirms diviem gadiem man likās, ka Līga ir tāda smalka ziedlapiņa, kas uz saviem trauslajiem pleciem nes negaisa radītās lietuslāses, taču tagad, skatoties uz viņas milzīgo progresu un sasniegumiem, man gribas teikt, ka es nudien nepazīstu otru tik mērķtiecīgu, talantīgu un stipru cilvēku! Viņa ir mana iedvesma!”

Elīna Gluzunova – draudzene
 

 

"Līga ir īsta cīnītāja! Neskatoties uz šī brīža savu funkcionālo veselības stāvokli, viņa turpina baudīt dzīvi un priecāties par katru mazo lietiņu, ko tā sniedz. Līga ir paraugs tam, ka nevajag nokārt galvu pie grūtībām, bet būt stiprai un meklēt risinājumu, kā ar tām tikt galā. Līgai ir ārkārtīgi skaista dvēsele, talants zīmēšanā, dejošanā. Līga ir centīga un apņēmīga meitene, un tagad pat viņa māk braukt arī ar sēdslēpi!" 

Paula – fizioterapeite
 

"Līgai piemīt milzīgs gribasspēks un motivācija darīt lietas vairāk un pēc iespējas labāk. Līga izstaro tādu mīļumu un labsirdīgumu, kuru pēc nodarbības nodod arī man. Man ir patiess prieks, ka esmu viņu satikusi un man ir iespēja ar viņu strādāt ikdienā. Līgā ir liels spēks, un ticu, ka visi viņas sapņi piepildīsies! “ 

Elīza – fizioterapeite  
 

"Līga ir mērķtiecīga un apņēmīga meitene, kas neatlaidīgi iet uz savu nosprausto mērķi. Un arī ļoti talantīga, vienmēr gatava jauniem piedzīvojumiem un ar savu aizrautību ievelk tajos arī citus. Vēl Līga ir skaista, sirsnīga un fantastiska draudzene." 

Elizabete – draudzene

“Rīgas cirka skola Līgu iepazina, divas nedēļas esot kopā cirka skolas nometnē Austrijā, kur meitene piedalījās kopā ar jauniešiem no Latvijas, Igaunijas un Austrijas. Kopā esot diendienā, Līgu iepazinām kā ļoti pozitīvu, atvērtu, komunikablu meiteni, kas ir super sportiska un radoša. Līgai piemīt izteikta empātija un taisnīguma izjūta. Kāpjot no 1500 m kalna virsotnes ratiņkrēslā, redzējām Līgā izteiktu neatlaidību – gatava darīt visu, lai sasniegtu rezultātu.” 

Rīgas cirka skolas vadītāja Līva un koordinatore Ance

 

Ziedot iespējams ŠEIT!

Saistītie raksti