Rīgā mācības sāks 6000 pirmklasnieku. Mērs nosauc galveno izaicinājumu, kas var piemeklēt skolas

Rīgā jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies 66 000 skolēnu, tostarp ap 6000 pirmklasnieku, liecina pašvaldības apkopotā informācija.
Mācību gada laikā Rīgā tiks marķētas 70 izglītības iestādes, kas atbilst droša patvēruma ierīkošanai.

FOTO: Shutterstock.com

Mācību gada laikā Rīgā tiks marķētas 70 izglītības iestādes, kas atbilst droša patvēruma ierīkošanai.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis kā galveno izaicinājumu jaunajā mācību gadā izceļ pāreju uz mācībām latviešu valodā, kas sākās aizvadītajā mācību gadā. Viņš norādīja, ka sarūk to skolotāju skaits, kuri varētu pāriet uz valodu apmācību. 

 

Tāpat Rīgas mērs pauda, ka Rīgā nepieciešamas vismaz piecas jaunas skolas, "kas dos jaunu grūdienu", un pašvaldība "no tā neizbēgs".

 

Pašlaik remontdarbi norisinās 83 izglītības iestādēs, tostarp 42 skolās un 41 bērnudārzā. 13 izglītības iestādēs būvdarbi tiks pabeigti līdz septembrim, pārējās tie turpināsies arī mācību gada laikā. 

Reklāma
Reklāma

 

Šobrīd arī ir aktīvi astoņi projekti sporta laukumu labiekārtošanai pie skolām, savukārt divu gadu laikā pašvaldība sola izveidot sešus jaunus dabaszinātņu centrus. 

 

Vilnis Ķirsis informēja, ka mācību gada laikā Rīgā tiks marķētas 70 izglītības iestādes, kas pilnībā vai daļēji atbilst droša patvēruma ierīkošanai. Marķējums nozīmēs, ka izglītības iestāde zina, kā rīkoties krīzes situācijā. Krīzes situācijā izglītības iestādes varēs sniegt patvērumu līdz 30 000 cilvēkiem.

Saistītie raksti