Ģipša medaļas, paukošanās, robotika, izlaušanās spēles un DAUDZ kas cits! Šogad Tēva dienas festivāls priecēs ar plašu izklaides programmu

11. Tēva dienas festivālu šogad papildinās dažādas aktivitātes un izklaides gan lieliem, gan maziem. Varēs gan izmēģināt talantu dažādās radošajās darbnīcās, gan pamēģināt loku šaušanu, paukošanos un apgūt dažādus cīņas veidu elementus.
Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”.

FOTO: Publicitātes foto

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”.

Tēva dienas festivāls notiks svētdien, 8. septembrī, un Rīgā to rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ar mērķi godināt tētus.

 

Gājiens un aktivitātes Vērmanes dārzā

  • Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam no plkst. 11.00.
  • 11. Tēva dienas festivāla svinēšana Vērmanes dārzā notiks līdz pat plkst. 16.00.

 

Uz skatuves būs koncerts, priekšnesumi un balvu izloze uz Lielā Laimes rata, bet
Vērmanes dārza teritorijā Izklaides un aktivitātes paredzētas ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī – vecvecākiem!

Radošās aktivitātes visām gaumēm:

Reklāma
Reklāma
  • Knauf ģipša medaļu darbnīcā ikvienam būs iespēja izgatavot savu īpašo ģipša medaļu, ko uzdāvināt tētim, vectēvam vai paturēt sev pašam. Tiks nodrošinātas dažādas formiņas, krāsas un visi nepieciešamie materiāli, lai medaļa sanāktu tieši tāda, kā iztēlots.
  • Izlaušanās spēle "Blēņas un pasakas" ar “Ziedoņa klasi” Izbraukuma izlaušanās spēle ietērpta trīs pārvietojamās lādēs, kurās iekšā slēpjas dažādi uzdevumi. Spēles laikā dalībnieki šos uzdevumus veic komandās, un katra komanda risina savus uzdevumus, kuri balstīti Imanta Ziedoņa pasakās – "Uz Pasaka", "Pasaka, kurā dzen un piedzen" un "Putekļa briesmīgie piedzīvojumi". Komandas padziļināti iepazīst Imanta Ziedoņa pasakas, veicina lasītprasmi un izzina rakstnieka vērtības. Savstarpēji saistītie uzdevumi attīsta caurviju prasmes – lasītprasmi, radošumu, sadarbību un līdzdalību.
  • LEGO robotikas darbnīcā bērni ar vecākiem varēs veidot vienkāršus robotiņus, ar kuriem arī savā starpā vai ar citām ģimenēm varēs sacensties uz sacensību laukuma.
  • London Gates Education Group aicinās iegremdēties angliski runājošā vidē. Skolotāji sagatavos dažādas spēles un aktivitātes bērniem vecumā no 4 līdz 10 gadiem, kas padarīs jaunu vārdiņu iegaumēšanu angliski par patiesi baudāmu padarīšanu. Līdzdalības un balviņu sekmētais gandarījums garantēts.
  • Paukošanas apvienība "Nāc paukot" katram interesentam dos iespēju ar rotaļu zobeniem paukot. Interesentiem pastāstīsim par mūsu sporta veidu un atšķirību no ieroču veidiem florete, zobens, špaga. Būs iespēja apskatīt inventāru (maskas, tērpus, ieročus).
  • Dance Beat Hip Hop paraugdemonstrējumi, deju meistarklases. Būs iespēja apgūt dažādus deju soļus un izdejoties pie mūzikas. 
  • Capoeiras meistarklasēs ikvienam būs iespēja iepazīt brazīļu cīņas mākslu, kura apvieno sevī cīņas, dejas, akrobātikas un spēles elementus. Tā radusies 18. gadsimtā vergu vidū, cīnoties par savu brīvību. Kapoeira arvien populārāka kļūst arī Latvijā – “Capoeira Latvia” nodarbības notiek ne vien Rīgā, bet arī Jelgavā un Tukumā, turklāt šajā pavasarī aizvadīts pirmais kapoeiras čempionāts.
  • Nils Īle ar savu ģimeni un grupu “ZemeDunn”aicinās bērnus un jauniešus apgūt afro bungas un perkusijas. Ja patīk dungot ritmus un ir vēlme apgūt afro bungu spēli, kā arī dažādus perkusiju instrumentus, tad esi aicināts uz Nila Īles vadītās bērnu un jauniešu meistarklasi. Etnoperkusiju grupa “ZemeDunn” ir radusies Latvijā pazīstamā perkusionista Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē, apvienojot studijas spēcīgākos bundziniekus, kā arī Nila Īles bērnus! Grupa koncertam piešķirs pacilājošu enerģiju, ritmu, vibrācijas un fantastisko sajūtu, ko rada mijiedarbība starp mūziķiem un klausītājiem uzstāšanās laikā – publikas iesaistīšanai saspēlē atstāta būtiska vieta. 

 

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome. 

Saistītie raksti