Tēva dienas festivālā varēs uztaisīt medaļu vai kroni tētim, uzņemt bildi pie īpašas foto sienas un izmēģināt pat ko ekstrēmu

Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotais 11. Tēva dienas festivāls norisināsies jau šajā svētdienā, 8. septembrī, kur īpašā godā celsim tētus un pavadīsim kopā laiku dažādās spēlēs, aktivitātēs, baudīsim krāšņu skatuves programmu un apdāvināsim tētus ar īpašām dāvanām.
Pasākuma teritorijā paredzētas vairāk kā 40 aktivitātes

FOTO: Mārcis Gaujenietis

Pasākuma teritorijā paredzētas vairāk kā 40 aktivitātes

Tāpat kā katru gadu, arī šogad pasākumā darbosies tētiem domāto dāvanu darbnīca, kurā varēs izgatavot skaistas dāvanas pašu rokām. Radošajās darbnīcās ikvienam būs iespēja savam tētim uztaisīt medaļu vai kroni, lai godinātu viņu; iesist naglu ar Fiskars; ieskrūvēt skrūvi un nozāģēt koka ripu. Tāpat pie svinīgas foto sienas varēs iemūžināt kopīgu ģimenes foto, lai papildinātu albuma lappuses, kā arī uztaisīt momentfoto. 

 

Gan lieliem, gan maziem "Tēva Dienas festivālā", ko 8.septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā, rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", būs iespēja izmēģināt roku brīvdabas loku šaušanā ar tradicionālajiem lokiem. LAZDU LOKI palīdzēs ikvienam  - pieaugušajiem, bērniem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem - lai kopā ir uzvaras prieks. 

 

Tāpat būs iespēja kopīgi uzspēlēt arī galda hokeju. 

 

Izaicinājums – Rotējošās mājas apmeklēšana!

Gan lieliem, gan maziem Tēva dienas festivālā būs iespēja apmeklēt ilūziju māju.

Tās darbības princips ir vienkāršs: tā ir mājas butaforija, kurā var ieiet iekšā un izjust optisko ilūziju, jo māja sāk rotēt, bet platforma, uz kuras cilvēki stāv, nekustas. Efekts ir ļoti iespaidīgs. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Ģimenes aicinātas iestādīt tēta varenā spēka simbolu – ozolu

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Tēva dienā tētiem katru gadu sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” dāvina ozola stādus – šogad tas būs sarkanais ozols (Quercus rubra). “Pirmajiem 100 tētiem, kam ir vieta, kur iestādīt ģimenes ozolu, dāvanā būs stāds. Lai gadu gaitā kuplodams tas simbolizē tēta spēku un raisa sajūtu: tētis vienmēr ir modrībā par savu ģimeni, tās mieru un drošību,” teic vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, piebilstot, ka pasākumā tētiem būs sarūpētas arī daudzas citas dāvanas, to skaitā skatuves programmas ietvaros notiks balvu izloze uz lielā laimes rata.

 

 

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome. 

Saistītie raksti