Drošība, veselība, atbildība! Vērtības, ko Tēva dienas festivālā varēs iemācīties ikviens

Jau 11. Tēva dienas festivālā, kas norisināsies šo svētdien, 8. septembrī, būs iespēja ne tikai piedalīties dažādās aktivitātēs un izklaidēs, bet arī pārbaudīt savas zināšanas par bērnu un jauniešu veselību, parunāties par atbildību, izpētīt Valsts policijas dienesta automobiļus un vēl daudz ko citu tavai drošībai un veselībai.
Vērmanes dārza teritorijā Izklaides un aktivitātes paredzētas ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī – vecvecākiem!

FOTO: Publicitātes foto

Vērmanes dārza teritorijā Izklaides un aktivitātes paredzētas ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī – vecvecākiem!

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam no plkst. 11.00. Vērmanes dārzā Tēva dienas festivāla svinēšana notiks līdz pat plkst. 16.00.
 

Uz skatuves būs koncerts, priekšnesumi un gaidāma arī balvu izloze uz Lielā Laimes rata!
Savukārt Vērmanes dārza teritorijā Izklaides un aktivitātes paredzētas ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī – vecvecākiem!

 

 

Drošība, atbildība un veselība

  • Atbildības teltī noritēs sarunas par atbildību. Kas bērnam pašam jāapzinās un jāprot, ja viņš saka - Mammu, tēti, gribu suni vai kaķi. Būs iespēja aizpildīt arī atbildības jautājumu testus, kā arī piedalīties literatūras konkursā par dzīvniekiem.
  • Bērnu slimnīcas portāls veselapasaule.lv aicinās vecākus pārbaudīt zināšanas par bērnu un jauniešu veselību un uzzināt, kur meklēt uzticamu informāciju. Savukārt bērniem būs iespēja izmēģināt pediatrijas spēļu kabineta sarūpētās aktivitātes.
  • Tēva dienas pasākumā varēs izpētīt Valsts policijas dienesta transportlīdzekļus, piedalīties Valsts policijas interaktīvā videospēlē par ceļu satiksmi “Šķērso ceļu droši”, darboties ar skrejriteņiem, kā arī satikt Valsts policijas Runci Rūdi, kas īpaši prieku sagadās mazākajiem festivāla apmeklētājiem.
  • Tikmēr Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas darbinieki informēs bērnus un pieaugušos par drošību Rīgas pilsētā, atbildēs uz āķīgiem jautājumiem. Būs iespēja izspēlēt dažādas spēles un apskatīties policijas transportu un ekipējumu.
  • Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests piedāvās apskatīt un izpētīt ugunsdzēsēju glābēju autocisternu un tajās esošo aprīkojumu, izpildīt uzdevumus par drošību, kā arī iepazītu ugunsdzēsēja glābēja profesiju.
Reklāma
Reklāma

 

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome. 

Saistītie raksti