Nav pārskatīts vairāk nekā 10 gadus. Ģimeņu materiālais atbalsts, visticamāk, arī nākamgad paliks nemainīgs

Labklājības ministrija prioritārajiem pasākumiem 2025. gadā ir iesniegusi virkni priekšlikumu, t.sk. paredzot pārskatīt ģimeņu materiālo atbalstu. Plāns paredzēja no 2025. gada aprīļa palielināt bērna kopšanas pabalstu no 171 eiro līdz 377 eiro, bet no 1. februāra bērna piedzimšanas pabalstu palielināt no 421 eiro uz 724 eiro. Kā LTV raidījumā 1:1 stāsta Labklājības ministrs Uldis Augulis, nākamā gada budžetā šāda papildus nauda ģimenes pabalstiem “iezīmēta” nav.
Atgādinām, ka ģimeņu materiālais atbalsts nav pārskatīts jau vairāk nekā 10 gadus!

FOTO: Shutterstock.com

Atgādinām, ka ģimeņu materiālais atbalsts nav pārskatīts jau vairāk nekā 10 gadus!

“Šobrīd iezīmēta nauda šiem pabalstu palielinājumiem 2025. gada budžetā nav, bet tas nenozīmē, ka parlaments vēl nevar veikt kādas korekcijas attiecībā uz budžetu. Katrā ziņā mēs to uzturēsim arī nākamajos gados, lai mēs varētu veicināt dzimstību nākotnē,” saka Augulis.

 

Labklājības ministrs cer, ka, ja ne nākamgad, tad ar 2026. gadu kādas izmaiņas šajā jomā varētu tikt pieņemtas. Viņš arī piebilst, ka strādājošie vecāki no nākamā gada saņems pabalstu 60% apmērā no piešķirtā, līdzšinējo 50% vietā. Te vietā atgādināt, ka sākotnējie solījumi bija paaugstināt šo slieksni līdz 75%.

Reklāma
Reklāma

Atgādinām, ka ģimeņu materiālais atbalsts nav pārskatīts jau vairāk nekā 10 gadus! 

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos reģistrēti 4215 jaundzimušie, kas ir par 10,6% jeb 502 jaundzimušajiem mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.
 

Dati par pēdējiem pieciem gadiem rāda, ka dzimstība krītas gadu no gada, turklāt mirušo skaits jau kopš 2021. gada ir divreiz lielāks, nekā dzimušo skaits.

Saistītie raksti