Valstis, uz kurām nav ieteicams doties skolēnu brīvlaikā! Starp tām 4 arī Eiropā

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam no 21.oktobra līdz 27.oktobrim, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina rūpīgi izvēlēties ceļojuma galamērķi un neapmeklēt nedrošās valstis.
Notikumi Tuvajos Austrumos ietekmējuši situāciju arī citās pasaules valstīs, tajā skaitā Eiropā.

FOTO: Shutterstock.com

Notikumi Tuvajos Austrumos ietekmējuši situāciju arī citās pasaules valstīs, tajā skaitā Eiropā.

Izvēloties ārvalstu ceļojumu, ir būtiski iepazīties ar drošības situāciju un rekomendācijām konkrētajā ārvalstī.

 

Notikumi Tuvajos Austrumos ietekmējuši situāciju arī citās pasaules valstīs, tajā skaitā Eiropā. Terora aktu līmenis paaugstināts Austrijā, Beļģijā un Zviedrijā, bet būt piesardzīgiem aicina Eiropas valstu drošības dienesti, piemēram, Vācijā.

 

Turpinoties drošības situācijas saspīlējumam Tuvo Austrumu reģionā, Ārlietu ministrija stingri aicina neceļot uz Izraēlu, Libānu un Irānu.

 

Reklāma
Reklāma

“Tāpat saistībā ar augstiem drošības riskiem un neprognozējamo situāciju stingri iesakām neceļot uz Baltkrieviju," teikts ĀM paziņojumā. 

 

Atrodoties galamērķa valstī, kurā izceļas nemieri vai cita veida apdraudējums, ĀM aicina ievērot norādes, ko sniedz ārvalsts atbildīgās iestādes, jo tās pārzina vietējās valsts specifiku, evakuācijas ceļus un patvēruma vietas.

 

Visbeidzot, gatavoties ceļojumam, svarīgi nodrošināties ar informāciju par rīcību ārkārtas situācijā. Latvijas konsulārais dienests ir sazvanāms diennakts režīmā pa tālruni: (+371) 26 33 77 11 vai rakstot uz palidziba@mfa.gov.lv.

Saistītie raksti