"Kaut kas sāka sprakšķēt..." Zēns no uguns liesmām izglābj māsu un mājdzīvniekus, pats nokļūstot slimnīcā

Ugunsgrēks izcēlās Šķēdes pagastā dzīvoklī, kurā mitinājās ģimene ar trīs bērniem. Visticamāk, elektrības īssavienojuma dēļ aizdegās viena no atvašu istabām, nodarot lielus postījumus, tostarp arī kaimiņu mājoklim, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Ugunsgrēka sākšanās brīdī mājās bija ģimenes jaunākie bērni, jo ir skolēnu brīvlaiks.

FOTO: Shutterstock.com

Ugunsgrēka sākšanās brīdī mājās bija ģimenes jaunākie bērni, jo ir skolēnu brīvlaiks.

Vietā, kur atradās balkons un logs, palicis vien caurums sienā, atklājot brīvu piekļuvi dzīvoklim. 

 

Ugunsgrēka sākšanās brīdī mājās bija ģimenes abi jaunākie bērni, jo ir skolēnu brīvlaiks. Pirmais, kas pamanīja degšanu, bija trīspadsmit gadus vecais zēns.

Dzīvokļa saimnieks Arnis atklāj, degt sācis stūrī, kur stāvējis galds ar datoru. Bērni viņa istabā skatījušies televizoru, kad zēns sadzirdējis, ka kaut kas sprakšķ. Domājis, ka varbūt mājās esošie trīs kaķi skrāpējas, tomēr devies skatīties. Kad pavēris durvis liktenīgajai istabai, viss jau dedzis. 

 

Pusaudzis esot mēģinājis liesmas apdzēst, lejot ūdeni virsū, tomēr tās kļuvušas tikai lielākas. Arnis atklāj, ka puika dabūjis apdegumu uz rokas no aizkariem. 

 

Saprotot, ka ar degšanu pats galā netiks, zēns zvanījis ugunsdzēsējiem.

 

Reklāma
Reklāma

“Otrā stāvā dega dzīvoklis 35 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Tostarp divi cilvēki no degošā dzīvokļa, kuri arī bija cietuši,” stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus daļas komandieris Jānis Vējš.

 

Abi bērni tika nogādāti slimnīcā – meitene mājās varēja braukt uzreiz pēc apskates, taču zēnam vēl kādu brīdi nāksies pavadīt medicīnas iestādē. Viņš no sadūmotajām telpām palīdzēja izkļūt gan māsai, gan ģimenes mīluļiem – kaķiem un jūrascūciņām, taču divi putni gan diemžēl gāja bojā. 

 

Plašāk raidījuma “Degpunktā” sižetā

 

Saistītie raksti