Arvien vairāk pacientu atzinīgi novērtē gardās un veselīgās Bērnu slimnīcas maltītes

FOTO: Publicitātes foto
Ja 2019. gadā pacientu un viņu vecāku apmierinātība ar ēdināšanu slimnīcā bija vien 28%, tad šobrīd tā pārsniegusi jau 76%.
Veselīga uztura kustība “Ēstprieks” darbojas kopš 2020. gada novembra un šo nedaudz vairāk kā četru gadu laikā ir devusi būtisku ieguldījumu Bērnu slimnīcas maltīšu kvalitātes uzlabošanā. Bērnu slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga un šefpavārs Jēkabs Naumovs ir pilnveidojuši ēdienkartes, ieviesuši jaunus ēdienus un uzlabojuši to pasniegšanu, lai bērniem slimnīcā būtu ne tikai veselīgs un pilnvērtīgs, bet arī estētiski pasniegts un garšīgs ēdiens. Ja 2019. gadā pacientu un viņu vecāku apmierinātība ar ēdināšanu slimnīcā bija vien 28%, tad šobrīd tā pārsniegusi jau 76%. Bērnu slimnīcā katru gadu nodaļās ārstējas aptuveni 15 000 bērnu un jauniešu, kuri kopumā 2024. gadā saņēmuši teju 300 000 gardu un veselīgu maltīšu.
“Pacienti un viņu vecāki pēc izrakstīšanās no slimnīcas aizpilda aptauju, kurā ir jautājumi arī par ēdināšanu. Apmierinātības pieaugums ar veselīgajām un gardajām maltītēm Bērnu slimnīcā ir vairāku gadu mērķtiecīga darba un partneru atbalsta nopelns. Pateicoties kustībai “Ēstprieks”, bērniem, kuriem nākas ārstēties slimnīcā, piedāvājam ēdienu, kas palīdz atveseļoties. Kad pirms vairākiem gadiem kopā ar šefpavāru Elmāru Tanni plānojām, kā ēdināsim Bērnu slimnīcas pacientus, cerējām, ka tas izvērsīsies par veselu kustību, un tā arī notika, pateicoties ilggadējam partnerim “Maxima Latvija” un citiem atbalstītajiem. Pilnvērtīga maltīte, ko mazie pacienti notiesā ar prieku, lielā mērā ir “Ēstprieks” plašās komandas nopelns. Mēs redzam, ka gan bērni, gan viņu vecāki to augstu novērtē," uzsver Valts Ābols, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs.
Četru gadu laikā – ievērojamas pārmaiņas un apmierinātības pieaugums
- Lai nodrošinātu, ka slimnīcā piedāvātās maltītes ir ne tikai veselīgas un sabalansētas, bet arī daudzveidīgas un garšīgas, kustībai “Ēstprieks” izveidota spēcīga, aptuveni 30 cilvēku plaša komanda, kuru ikdienā vada Ēdināšanas dienesta vadītāja Everita Skrūzmane.
- Nozīmīgu ieguldījumu kustības “Ēstprieks” attīstībā nodrošina ne tikai iniciatīvas autori, bet arī vairāki atbildīgi pārtikas ražotāji un tirgotāji, kuri nodrošina 1/3 no visiem produktiem, kas tiek izmantoti ēdiena pagatavošanai. Tie šobrīd ir tādi uzņēmumi kā “Maxima Latvija”, “Ezerkauliņi”, “Mārupes siltumnīcas”, “Alpro”, “Smiltenes Piens”, “Balticovo”, “Latvijas Maiznieks” un “Rēzeknes Gaļas Kombināts”.
"Mēs ļoti novērtējam to, cik daudz kopā paveikts, lai nodrošinātu Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem ne tikai veselīgas un sabalansētas maltītes, bet arī patiesu prieku par ēdienu. Četru gadu laikā šī iniciatīva ir kļuvusi par nozīmīgu kustību, kas ne vien uzlabo ēdināšanu slimnīcā, bet arī palīdz ģimenēm un sabiedrībai kopumā izprast veselīga uztura nozīmi ikdienā. Mēs pateicamies ikvienam, kas ar savu atbalstu ir palīdzējis šīs pārmaiņas īstenot – no kustības atbalstītājiem līdz iedzīvotājiem, kuri iesaistās un ziedo, lai bērni slimnīcā saņemtu pilnvērtīgas un gardas maltītes," stāsta “Maxima Latvija” korporatīvo attiecību direktors Jānis Beseris.
“Ēstprieks” atbalstītāju un sabiedrības atbalsts ir ļoti būtisks, lai kustība varētu turpināt mērķtiecīgi tiekties pēc vīzijas par veselīga uztura ieviešanu katra bērna ikdienā visā Latvijā. Turklāt ikviens var iesaistīties, veicot ziedojumu vai atbalstot iniciatīvu, iegādājoties “Ēstprieks” atbalstītāju produktus ikvienā “Maxima” veikalā.