Gizela Mūra: Gardi cepumi. Viena veidne – 34 cepumi
Jāņa Rozes apgāds izdevis Gizelas Mūras grāmatu Gardi cepumi ar klātpievienotu veidni 34 cepumu pagatavošanai. Ilustrētajā pavārgrāmatā atradīsiet 30 receptes cepumu veidnei un 10 klasiskas svētku cepumu receptes. Lai arī jūsu mājās virmo kanēļa, vaniļas un apelsīnu sm
Iedvesmai piedāvājam
recepti apelsīnu cepumu pagatavošanai.
Mīklai:
300g kausēta sviesta
150g izsijāta pūdercukura
3 olu dzeltenumi
Naža gals vaniļas
1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
2 – 3 pilieni apelsīnu eļļas (var aizvietot, pieliekot vairāk
rīvētu apelsīna miziņu)
300g miltu
Glazūrai:
100 g izsijāta pūdercukura
3 ēd. k. apelsīnu liķiera (var aizvietot ar apelsīnu sulu)
Sviestu un cukuru saputo gaišu un krēmīgu. Pa vienam pievieno olu
dzeltenumus un kārtīgi saputo. Mīklai pievieno vaniļu, apelsīnu
miziņas, eļļu un miltus un visu sajauc kopā. Mīklu saveļ pikucī,
ietin folijā un uz nakti novieto ledusskapī.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 1700 C.
Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē un ar veidni izspiež
cepumus.
Kārto uz cepamplāts, ievieto krāsnī un cep ~15 minūtes, līdz cepumu
maliņas kļūst brūnganas. Izņem no krāsns un atdzesē. Pūdercukuru
sakuļ ar apelsīnu liķieri un cepumus pārziež ar šo glazūru.
Labu apetīti!
Ieskaties: