Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei
“Jāņa Rozes apgāda” pavārgrāmatu klāstam piepulcējies vēl viens jaunums – Mikelas Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”.
“Uzkodās” atradīsiet padomus, kā pagatavot picas, pīrādziņus,
gaļas un zivju bumbiņas, dažādus iesmiņus un fritētus kārumus
vieglai pēcpusdienas maltītei vai piknikam, kā arī receptes
elegantām pirkstiņuzkodām un sorbetiem, ko pasniegt viesību sākumā.
Grāmatā līdzās klasiskajām uzkodām (sālskliņģeri, siera pīrādziņi
grieķu gaumē, šokolādes trifeles) ir plašs veselīgo uzkodu klāsts
(laša karpačo, tomātu sorbets, siera un seleriju uzkodas) un
uzkodas no dažādām pasaules malām (fahitas, kiši, fokačas,
humuss).
Augstas kvalitātes fotogrāfijas ilustrē gandrīz pusotra simta
uzkodu recepšu.
Par autori:
Mikela Neri ir mācījusies slavenajā Cordon Bleu pavāru skolā
Parīzē, strādājusi Londonas un Sidnejas restorānos. Šobrīd dzīvo
Romā, rada jaunas receptes un raksta par pavārmākslu.
No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka.
Ieskaties: www.jr.lv.