Latviešu kulinārais mantojums piecās grāmatās!
Apgāds "Zvaigzne ABC" uzsāk izdot sēriju "Latvijas kulinārais mantojums", kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un, kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa.
Kā pirmās šājā sērijā tika izdotas pēc 1905. gada
pirmpublicējuma sagatavotā “Praktiskā pavārgrāmata” ar 1745
receptēm un pēc 1904. gada izdevuma sagatavotā “Lauksaimnieču
pavārgrāmata”.
Sērijas “Latvijas kulinārais mantojums” jaunākās pavārgrāmatas ir
mājturības skolotājas Marijas Feldmanis sarakstītās “Praktiskā
veģetārā virtuve” (pēc 1932. g. izdevuma) un “Aukstais galds” (pēc
1938. g. izdevuma), un mājturības praktikantes Emīlijas Ogas
grāmata “Veģetārais galds” (pēc 1935. g. izdevuma).
Šodienas lasītājs pārliecināsies, ka jau pagājušajā gadsimtā mūsu
senči pievērsa uzmanību gan veselīgai, veģetārai un diētiskai
pārtikai, gan ēdiena garnēšanai un galda klāšanai. Līdz ar to senās
saimnieču gudrības ir aktuālas un noderīgas arī mūsdienās.
Grāmatas bildēs!
5 FOTO
Pavārgrāmatas
+ 1
Skatīt visus
Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils. Patīkams un noderīgs sīkums – katrā grāmatā ielikta grāmatzīme ar tilpuma un masas attiecībām un senajās pavārgrāmatās minētajām mērvienībām.