Deserti. Kūkas, krēmi un saldējumi
“Jāņa Rozes apgāda” pavārgrāmatu klāstam piepulcējusies desertu grāmata, kurā apkopotas 140 receptes – klasiski un moderni saldēdieni ikvienai gaumei.
Grāmatā atradīsiet
ieteikumus viegliem desertiem, kas ir veselīgi un ātri
pagatavojami, piemēram, ogu un augļu gaspačo, zemeņu kir royale, kā
arī klasisku krēmu receptes – panna cotta, crème brûlée, šokolādes
uzputenis un aveņu muss. Apjomīgs recepšu klāsts veltīts dažādiem
saldējumiem, sorbetiem un granitām (ābolu sorbets ar kalvadosu,
krējumsiera saldējums u. c.). Grāmatas pēdējā nodaļā atradīsiet
visdažādāko kūku receptes – lai garšo Sicīlijas cassata, ceptā
“Aļaska” un siera kūka “Slaidā lēdija”. Visus desertus bez pūlēm
var pagatavot mājas apstākļos. Grāmatu papildina augstas kvalitātes
krāsainas fotogrāfijas.
Karla Bardi ir daudzu pavārgrāmatu autore. Viņa dzimusi Toskānā
talantīgu pavāru ģimenē un pavārmākslas knifus apguvusi jau
bērnībā. Tagad Karla Bardi saimnieko nelielā vīnadārzā un vasaras
restorānā pie Bolsēnas ezera Itālijas vidienē.
No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka
Citas grāmatas šai sērijā:
“Maltīte no 5 produktiem. Gatavosim bez rūpēm”
“Kūkas. Kēksi, ruletes un citi gardumi”
“Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
“Grilēsim! Gardai un veselīgai maltītei”
“Salāti. Gardai un veselīgai maltītei”
Ieskaties: www.jr.lv