Jauna grāmata: Sandras un Valda Ošiņu jaunākais ceļvedis garšas pasaulē "Ziemas krājumi. Receptes"
Šī ir īpaša grāmata, kurā iekļautas receptes konservējumiem no dārza un meža veltēm sākot no pavasara līdz vēlam rudenim. Īsts piedzīvojums Jūsu garšas kārpiņām.
Sandra un Valdis Ošiņi kopš 2005. gada strādā pie sava projekta “Garšīgā Latvija. Latviskais Sastāvdaļas dzīves stils. Identitāte”. Pēta, kādi ir emocionālie iemesli, kuru dēļ ir patīkami dzīvot Latvijā.
Nacionālā virtuve un tās tradīcijas ir daļa no pētījuma. Latvijas novados, sētās un saimniecībās iegūtās receptes, saimnieču padomi un ieteikumi ir pamats grāmatai “Ziemas krājumi. Receptes”. Grāmata ataino Latvijas saimnieču konservēšanas tradīciju esenci, kur ir vieta arī mūsdienīgu tehnoloģiju un produktu izmantošanai: latvieša virtuve iet līdzi laikam. Oriģinālas ir Valda Ošiņa fotogrāfijas gan produktiem, gan to pagatavošanas gaitai.
Grāmatā apskatītas sekojošas tēmas:
• Latvijas dārza un meža ogu Ievārījumi, marmelādes, sukādes,
želejas, uzlējumi, sasaldēti labumi. Klasiskas receptes un receptes
ar “odziņu”. Latvijas vīnogu pielietojums sākot no lapu
konservēšanas dolmām līdz gardiem ievārījumiem.
• Augļu konservējumi dažādos produktu salikumos. Padomi augļu
izvēlē un sagatavošanā konservēšanai, ieteicamie garšu
salikumi.
• Dārzeņi burciņās, saldētavās, kārvinga tradīcija Latvijā.
Lieliskas mērces ziemas maltītēm. Gurķu skābēšana, marinēšana,
tomāti klasiskos un oriģinālos salikumos. Kabaču, ķirbju un citu
dārzāju sagatavošanas receptes
• Sēnes un sēņu apēšanas padomi. Receptes.
• Konservējumi veselībai no melnā plūškoka, pīlādžogām,
liepziediem, vilkābeles augļiem u.c. dabas dāvanām.
• Viss par higiēnu konservēšanas laikā un citi padomi. Moderni
priekšmeti – palīgi virtuvē mizošanai, lobīšanai, nokāšanai
u.c.
“Kad atver ievārījuma burku, atceries, ka tajā nav tikai ogas un cukurs. Tur klāt ir radīšanas prieks, kultūra, tradīcijas un liela deva mīlestības” Sandra un Valdis Ošiņi.