Iznākusi asprātīga grāmata, kas uzrunās visas ģimenes, kur vecāki mēdz strādāt no mājām

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā lietuviešu rakstnieka Toma Dirgēlas grāmatu bērniem “Mans tētis raksta grāmatu”. No lietuviešu valodas tulkojusi Dace Meiere. Ilustrējusi Inga Dagile. Grāmata ir paredzēta bērniem vecumgrupā 5+.
Kā bērni redz savu vecāku profesijas?

FOTO: Publicitātes foto

Kā bērni redz savu vecāku profesijas?

Mani sauc Laimis, un mans tētis ir rakstnieks. Viņš savā darbistabā raksta grāmatas bērniem. Bet kāpēc to sauc par darbistabu, ja tētis nekādu darbu tur nedara?
Zēns nesaprot, kāpēc viņa tētis strādā no mājām, bet neraksta – tikai staigā pa darbistabu šurpu turpu un skatās griestos. Bet tētis tikmēr nespēj rast iedvesmu, lai pabeigtu iesākto grāmatu... Ko iesākt?
 

Sirsnīga un asprātīga grāmata, kas uzrunās visas ģimenes, kur vecāki mēdz strādāt no mājām. Ļoti mīļš stāsts par kopābūšanas un iztēles spēku. Kā bērni redz savu vecāku profesijas?
 

Toms Dirgēla (Tomas Dirgėla) ir viens no Lietuvā visvairāk mīlētajiem bērnu rakstniekiem, kuru lasītāji atpazīst pat uz ielas vai lielveikalā! Toms sarakstījis jau vairāk nekā 50 grāmatu bērniem, tostarp “Gustavs Salmiņš liek no augšas” un “Kuka kunga noburtā grāmata”.
 

Inga Dagile (Inga Dagilė) – grāmatu māksliniece un dizainere, kuras darbi saņēmuši daudzus apbalvojumus. Viņas radītās ilustrācijas rotā jau divpadsmit grāmatas, par kurām priecājas Lietuvas un citu valstu lasītāji.
 

Reklāma
Reklāma

Dace Meiere tulko no katalāņu, itāļu, lietuviešu un spāņu valodas. Viņas paspārnē ir jau vairāk nekā 150 tulkojumi. Par tulkojumiem un nopelniem starpkultūru sakaru veicināšanā saņēmusi Itālijas Kultūras ministrijas Nacionālo prēmiju tulkošanā, balvu “Sudraba tintnīca” (2012), Latvijas Literatūras gada balvu (2015 un 2023), Jāņa Baltvilka balvu (2019, 2020 un 2023), Baltu balvu (2022) un daudzus citus apbalvojumus un nominācijas.
 

Grāmata izdota ar Lietuvas Kultūras institūta atbalstu.

Saistītie raksti