Kur ģimenei atpūsties šajā nedēļas nogalē

Vizināšanās gaisa balonos, laivās, uz zirgiem, metālkalšana, maizes cepšana, minirallijs, ginesa rekorda uzstādīšana — šī nedēļas nogale (no 23. līdz 25. jūlijam) solās būt raibu raibā, ja vien ar ģimeni izbrauksit nelielā ceļojumā uz citām Latvijas pilsētām. Jo daudzviet Latvijā norisināsies pilsētas svētki.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Vaiņodedragreiss un drifts
24. jūlijs, sestdiena. Ja ģimenē dzimumu pārsvars ir puišu pusē, tad var pielauzt mammu visiem kopā sestdien doties uz Vaiņodes lidlauku, kur, sākot no plkst. 13:30 septiņu stundu garumā notiks DRIFT&DRAGRACE Racing weekend — Latvian Drift Cup 3.posms, Latvijas drifta čempionāta 2.posms un Latvijas dragreisa čempionāta 2.posms. Pirmo reizi šie trīs čempionātu posmi notikšot reizē.
Skatītāji varēs vērot automašīnu braukšanu sānslīdēs gan no iesācēju, gan profesionālu meistaru puses. Atnākušos skatītājus priecēs arī lielā ātrumā taisni traucoši braucamrīki — dragreisā piedalīšoties gan automašīnas, gan motocikli. Tas nozīmē, ka maziem un lieliem puišiem īstu vīru spēles brīvā dabā ar mašīnām uzsildīs asinis, pasākuma pārtraukumos solīti dažādi šovi, kūpošas riepas…
Ieejas maksa: bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja brīva, no 8 – 12 gadiem jāmaksā 3 Ls. Pārējiem jārēķinās ar biļeti — Ls 4, taču pasākuma dienā cena būšot 5Ls.

Turaidācepam maizi pašu rokām
25. jūlijs, svētdiena. Ja vēlaties ar mīļu skatu bērniem ierādīt maizes tapšanas ceļu, tad šajā nedēļas nogalē jādodas uz Turaidu, kur svētdien, Jēkabos, no plkst.13.00 līdz 17.00 Maizes dienas ietvaros Turaidas muzejrezervātā pulcēsies maizes cepēji un maizes godinātāji, maizes ēdāji un seno tradīciju cienītāji. Vairāk par Maizes dienu lasi šeit.

Valmiera — gaisa balonu festivāls
23. un 24. jūlijs, piektdiena un sestdiena. Romantiskāk un gaisīgāk noskaņotiem atpūtniekiem, kas dosies Valmieras virzienā, noteikti acis jāpaceļ debesīs, jo, sākot jau no trešdienas, 5. starptautiskā gaisa balonu festivāla — VALMIERAS KAUSS 2010 ietvaros gaisā rotāsies viens par otru krāsaināki “lidoņi”. Zināms, ka šogad pasākumā plāno piedalīties vairāk nekā 25 gaisa balonu komandas no Slovākijas, Lietuvas, Polijas un Latvijas. Pasākuma personāls šogad piesaistīts no Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas un Latvijas. Rīta lidojumi būs vērojami no plkst.6:00-8:00, vakara lidojumi no 18:30-20:30. Nedēļas nogales — piektdienas un sestdienas lidojumos piedalīsies dirižablis no Lietuvas Omnitel, turklāt piektdienas vakarā no plkst. 23:00 -23:30 Dīvaliņa pļavā ikviens varēs vērot gaisa balonu nakts spīdēšanu.  

Gulbene karošu grebšana, metālkalšana un spēka vīri!
No 23-25. jūlijam. Īsteni jestri un dzīvīgi pasākumi noritēs Gulbenē, kur no piektdienas līdz svētdienai jūlijam gaidāmi pilsētas svētki. Šī pasākuma ietvaros sestdiena veltīta ģimenes dienai, kad jau no deviņiem rītā darbosies gan amatnieku tirdziņš, meistardarbnīcas un paraugdemonstrējumi Jaunatnes parkā. Ikviens varēs apgūt kādu prasmi radošajās darbnīcās, kur būs gan karošu grebšana, māla veidošana, metālkalšana, zīda apgleznošana, cepuru darināšana, auduma ziedu un piespraužu gatavošana. Pusdienlaikā Gulbenes stadionā būs vērojams arī Latvijas spēkavīru čempionāts.
Vairāk informācijas www.gulbene.lv


Ērgļi mazuļu rāpošanas sacensības!
No 23-25. jūlijam. Novada svētki plānoti arī Ērgļos — ar zoles maču, auto miniralliju, strītbolu vīriešiem un sievietēm, ar piepūšamajām atrakcijām, elektromobīļiem, orientēšanos bērniem vecumā līdz 6 gadiem, velo pārgājienu, tūrisma stafeti un citiem jaukumiem brīvā dabā.  Svētdiena Ērgļos ausīs ar makšķernieku sacensībām rīta agrumā pie dambja, savukārt plkst. 10:30 estrādē plānots "Supermazulis" —  Ērgļu I. aptiekas balvas izcīņa veiklākajā rāpošanā mazuļiem līdz 1 gada vec., kā arī izpušķoto ratiņu skate „Mans pirmais limuzīns”. Vēlāk plānoti braucieni ar kanoe laivām pret un pa straumi Ogres upē, stiprinieku sacensības sievām un vīriem, mielasts pie zivju zupas un putraimu putras lielā katla…
Vairāk lasi www.ergli.lv


Cesvaine porcelāna darbnīcas

24. jūlijs, sestdiena. Uz nebēdu jautra un katrai gaumei interesanti pavadāma varētu būt visa sestdiena Cesvaines pils parka svētkos, kur, sākot jau no plkst. 11:00, būs izjādes ar zirgiem, vizināšanās ar laivām, amatiersacensības mērķī šaušanā, Piebalgas porcelāna fabrikas radošā darbnīca, dzīvnieku parāde un suņu skolas audzēkņu paraugdemonstrējumi, veselīgas piedzīvojumu sacensības „Lielais parka skrējiens”, īpašo latviešu ēdienu baudīšana. Pils ziemeļu terasē spēlēs mūziku, vakarpusē varēs vērot Igaunijas deju grupas  „Laaberjalg” no Marjamā koncertu un baudīt nakts balli pils pagalmā.
Vairāk lasi www.cesvaine.lv

Latgalē ērģeļu diena
No 23-25. jūlijam. Tiem, kas vēlas kaut ko dvēseliski sakrālāku un bagātinošāku, var ieteikt Latgales ērģeļu dienu apmeklējumu. Tas ir nozīmīgs kultūras notikums Latgales reģionā, kura mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un ērģeļmākslu kā tādu, kā arī atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi. Latgaliešiem un klausītājiem no visas Latvijas tiks nodrošināta iespēja tuvāk iepazīties ar ērģeļu kultūru un baudīt lielisku mūziku. Ikviens interesents varēs tikt pie ērģelēm un vērot instrumenta demonstrējumus, kā arī izmēģināt savus spēkus, ieņemot ērģelnieka vietu. Turklāt Latgales ērģeļu dienas ir iecerēts kā labdarības pasākums, ieeja koncertos būs par brīvprātīgiem ziedojumiem. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti ērģeļu uzturēšanas darbiem. Latgalē ir ļoti daudz instrumentu ar savu unikālu vēsturi un skanējumu, daudziem no tiem ir nepieciešama restaurācija. Iecerētie koncerti noritēs gan Kārsavas, Gulbenes, Līksnas, Nautrēnu, Rēzeknes baznīcās.
Vairāk lasi www.lelb.lv

Rīga — brīvdabas izrāde Pepija Garzeķe
23. jūlijs, piektdiena. Rīdzinieki pirms došanās ārpus Rīgas piektdienas vakarā kopā ar mazajiem ķipariem var doties uz brīvdabas teātra izrādi Pepija Garzeķe, kas notiks Vērmanes dārzā plkst. 19:00. Divu stundu garumā Pepija ampelēsies, aizraujot bērnus ar savu optimismu.
Biļetes cena  - Ls 3.
Vairāk lasi www.orgserviss.lv

Reklāma
Reklāma


Ventspils Ginesa rekorda uzstādīšana!
Ja vēlaties kā liecinieki iesaistīties Ginesa rekorda tapšanā, tad jādodas uz Ventspili. Ostas ielas promenādē iecerēts gatavot pasaulē garāko ziedu paklāju. Nakti no sestdienas uz svētdienu svētku organizētāji pat nosaukuši par “Puķu nakti” un šis pasākums visus lēnām gatavošot pilsētas svētkiem.
Lai pavadītu šo pasākumu pēc iespējas dzīvīgāk, iecerētas četras skatuves ar muzikāliem un dejas priekšnesumiem. Darbosies arī amatnieku, dabas izstrādājumu un Vintage Open Air tirdziņi. Padomāts arī par mazākajiem pasākuma apmeklētājiem - radošās darbnīcas, "Homo Ecos:" un Latvijas zaļā punkta videi draudzīgas atrakcijas. Stāvlaukumā aiz Govs Ceļotājas atradīsies LMT gaisa balons, kurš labvēlīgos laika apstākļos uzņems pasažierus, ļaujot ziedu paklāju apskatīt gandrīz visā tā garumā no augšas. Rekorda sasniegšanas svinību turpinājums notiks "Puķu naktī" Reņķa dārzā. Uz Lielās skatuves muzicēs grupas Pērkons, Rīgas Viļņi, kā arī īpašais un tik zināmais Right Said Fred no Lielbritānijas.

Biļetes uz Puķu nakti iepriekšpārdošanā maksās Ls 3.00, bet pie ieejas pasākumā – Ls 4
Vairāk lasi www.jurasvarti.lv