3. jūlijā pēc rekonstrukcijas durvis vērs “Laimas” šokolādes muzejs
“Aizvadītā gada nogalē, ņemot vērā pastāvošo situāciju, nolēmām izmantot laiku lietderīgi un ieguldīt iemīļotā “Laimas” šokolādes muzeja attīstībā. Mūsu talantīgā muzeja komanda ir pilnveidojusi gan muzeju telpas, atjaunojusi ekspozīcijas, kā arī uzlabojusi sniegto pakalpojumu klāstu, padarot muzeju vēl pieejamāku, saistošāku un interesantāku. Kā ierasts – “Laimas” šokolādes muzejs turpinās priecēt gan lielos, gan mazos saldummīļus, piedāvājot iepazīt šokolādes un “Laimas” vēstures līkločus ar visām maņām – ieraugot, sagaršojot, sadzirdot un sajūtot. Tai pat laikā rūpīgi sekosim līdzi apmeklētāju drošībai, ievērojot virkni piesardzības pasākumu,” uzsver “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.
7 FOTO
“Laimas” šokolādes muzejs pēc rekonstrukcijas
+ 3
Skatīt visus
“Laimas” šokolādes muzejā ir pilnībā atjaunota pirmā zālē, kas veltīta zīmola vēstures liecībām un attīstībai vairāk nekā 150 gadu laikā. Zāle ir sadalīta vairākās zonās pa dažādām tēmām, kā arī piedomāts par to, lai ekspozīcija būtu ērti apskatāma gan pieaugušajiem, gan bērniem. Rekonstrukcijas laikā ir atjaunotas arī senākās ekspozīcijas, kā arī pilnvērtīgākai muzeja apskatei pieejams audio gids. Pilnveidots darbnīcu piedāvājums – klasiskajai šokolādes konfekšu gatavošanas meistarklasei pievienojas arī jaunā “Gardumu gleznotava” – zefīru un cepumu glazēšanas, apgleznošanas, dekorēšanas darbnīca.
Rūpējoties par apmeklētāju drošību un ievērojot visus valstī noteiktos veselības drošības pasākumus, muzejs darbu atsāks pakāpeniski, uzņemot viesus individuāli un sākotnēji strādājot tikai nedēļas nogalēs no plkst. 10.00 līdz 18.00. Radošās darbnīcas būs iespējams organizēt, ievērojot Ministru Kabineta izstrādātos nosacījumus, kas attiecas uz privātiem pasākumiem. Vairāk iespējams uzzināt šeit.
Saldāko Baltijas vēstures liecību glabātājs – “Laimas” šokolādes muzejs – pirmo reizi Rīgā, Miera ielā 22 durvis vēra 2013. gada 18. decembrī. Šo teju astoņu gadu laikā muzeju apmeklējuši vairāk nekā 240 000 viesu, lai izzinātu un iepazītu šokolādes ražošanas tradīcijas. Gadu laikā muzejs kļuvis par iecienītu apskates objektu gan vēstures entuziastu, gan saldumu cienītāju vidū no visas Latvijas un plašās pasaules. Muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, pašreizējās ekspozīcijas izveidē ir izmantoti 100 kilogramu īsto kakao pupiņu, savukārt tā vecākajam eksponātam ir vairāk nekā 120 gadu.