Jau šajā nedēļas nogalē “Latvijas Meža dienas” Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē

Aicinām skolas, ģimenes un ikvienu dabas draugu iepazīt mežu bagātības gada grandiozākajā Meža dienu festivālā "Latvijas Meža dienas", kas notiks jau šonedēļ – 24. un 25. maijā Tērvetē.
Notiks daudzveidīgas darbnīcas un paraugdemonstrējumi skolēniem, kā arī uzstāsies grupa Sudden Lights.

FOTO: Publicitātes foto

Notiks daudzveidīgas darbnīcas un paraugdemonstrējumi skolēniem, kā arī uzstāsies grupa ''Sudden Lights''.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Īpaši gaidītas ciemos ir skolas un ģimenes, lai iepazītu meža audzēšanas ciklu no sēkliņas līdz koka mājai, kā arī izzinātu mācību un karjeras iespējas meža nozarē.

 

“Latvijas Meža dienas” notiek Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē tematiskajā daļā “Kurbada zeme”, kur laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 ikviens ir aicināts darboties vairāk nekā 100 organizāciju sarūpētajās izziņas pieturās. Tajās meža eksperti stāstīs par meža nozīmi oglekļa piesaistē, Latvijas enerģētisko neatkarību un koksnes resursu pieejamību nākotnē, kā arī aicinās aktīvi darboties darbnīcās un izmēģināt ar mežsaimniecību saistītus darbus, gūstot atbildi uz jautājumu – vai tava nākotne slēpjas kokos?

 

24. maijā -  SKOLU DIENĀ - notiks daudzveidīgas darbnīcas un paraugdemonstrējumi skolēniem, norisināsies AS “Latvijas valsts meži” skolu konkursu un “Zaļā josta” organizētā konkursa uzvarētāju apbalvošana. Šajā dienā uz skatuves uzstāsies grupa “Sudden Lights”.

 

Skatuves programma:

11.00 - LVM skolu konkursu uzvarētāju apbalvošana

12.00 - “Zaļā josta” makulatūras un izlietoto bateriju vākšanas konkursu laureātu apbalvošana kopā ar grupu “Sudden Lights” muzikāliem priekšnesumiem

 

 

Reklāma
Reklāma

25. maijā - ĢIMENES DIENĀ - ciemos īpaši gaidītas ģimenes un ikviens dabas draugs, kurš vēlas iepazīt Latvijas zaļo zeltu – mežus! Uz skatuves notiks dažādi muzikāli priekšnesumi – bērnu raidījuma “Ukulele” koncerts un grupa “Labvēlīgais Tips” ar īpašu koncertprogrammu tieši “Latvijas Meža dienām”! 

 

Skatuves programma:

11.00 – Tautas deju kolektīvs “Avotiņš” ar koncertprogrammu “Es esmu te …”

12.00 – Muzikālais bērnu raidījums “Ukulele” ar koncertprogrammu “Pavasaris dabā” 

13.00 – laikmetīgās deju studijas “Panda. Dance Factory” deju performance 

14.00 - Grupas “Labvēlīgais Tips” koncertprogramma “Labvēlīgais Tips speciāli Meža dienām 2024”

 

AS “Latvijas valsts meži” kopš 2018. gada ir iedibinājusi tradīciju – reizi gadā aicināt vienkopus LVM dabas parkā Tērvetē visus meža draugus, lai svinētu "Latvijas Meža dienas" kopā. Pasākumu rīko AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, "Zaļā josta" un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām. “Latvijas Meža dienas” apmeklētājiem sarūpēta arī īpaša dāvana šajā dienā – bezmaksas ieeja LVM dabas parkā Tērvetē. Tiekamies dabā!

 

Uzzini vairāk: www.latvijasmezadienas.lv

Saistītie raksti