Baznīcas atver durvis – pasākuma vadmotīvs saistīts ar bērniem

Sestdien, 1. jūnijā, no pulksten 10 līdz 24 norisinās "Baznīcu nakts". Tajā piedalīsies vismaz 150 baznīcas visā Latvijā.
Ilustratīvs foto

FOTO: Shutterstock.com

Ilustratīvs foto

"Baznīcu nakts" un "Atvērto baznīcu dienas" tēma šogad izvēlēta saistībā ar bērniem, jo pasākuma norises datums sakrīt ar Starptautisko bērnu tiesību aizsardzības dienu.

"Baznīcu nakts" tradicionāli norisinās no pulksten 10 līdz 24. Tajā kopīgi piedalās dažādas Latvijas kristīgo konfesiju draudzes un pulcē vismaz 150 dažādas kristīgo konfesiju baznīcas visā Latvijā. Programma atrodama šeit.

Paralēli tam notiek arī "Atvērto baznīcu diena", kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu ekskursijām un apskatei.

Reklāma
Reklāma

Šogad garīgās kultūras notikums "Baznīcu nakts" Latvijā norisinās 11.reizi. Ideja atceļoja no Austrijas, kur pirms vairāk nekā 20 gadiem notika pirmais šāds kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums.  

"Atvērto baznīcu diena" papildina notikuma norisi no 2021. gada un aicina apmeklētājus apceļot baznīcas arī pa dienu, tā paplašinot notikuma norisi, iedrošinot plašāk iepazīt Latvijas sakrālo mantojumu.

Saistītie raksti