Kur Jāņus svinēt ārpus Rīgas? Saraksts ar svinībām pilsētās un to novados

Atzīmējot Līgo dienu un Jāņu vakaru, šodien reģionos notiks daudzveidīgi pasākumi, tostarp skrējieni un gājieni no rīta un zaļumballes vakarā, liecina pašvaldību publiskotā informācija.
Jāņu svinības reģionos solās būt daudzveidīgas!

FOTO: Shutterstock.com

Jāņu svinības reģionos solās būt daudzveidīgas!

Liepājas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Zāļu vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā no plkst.22. Svinības notiks pie Bērnu laukuma un pludmalē Jūrmalas ielas galā.

Šogad svinības sāksies pie jūras, kur ar Līgo vakara rituāliem, rotaļām, dziesmām un dančiem no plkst.22 līdz 23 Jāņuguni degs mūziķis Ēriks Zeps kopā ar folkloras kopas "Ķocis" un vidējās paaudzes deju kolektīva "Rucavietis" dalībniekiem. Saulei rietot, no plkst.23 Jūrmalas parkā notiks zaļumballe ar grupu "The Farmers".

 

Ventspilī šodien plkst.11 Bērnu pilsētiņā un plkst.15 bērnu parkā "Fantāzija" notiks Līgo lustes bērniem. Būs iespēja kopīgi izdziedāt pazīstamākās līgo dziesmas un piedalīties pazīstamajās rotaļās, izbungot vara bungas, minēt mīklas un, protams, lēkt pāri ugunskuram.

Savukārt plkst.20 Reņķa dārzā notiks muzikāla joku spēle "Kā Līze un Zete brauca ventspilniekus lūkoties". Pēc tam svētku ugunskura iedegšana un no plkst.22 Jāņu nakts zaļumballe ar Ventspils mūziķu grupa "Express". Pauzēs par dejām gādās dīdžejs Jānis K.

Ventspils novadā Piltenes brīvdabas estrādē plkst.15 sāksies pasākums "Ielīgojam Jāņu nakts krāsās", kur pļavā meklēs īstās Jāņu zāles, tiks pušķota sēta un klāts svētku galds. Plkst.21 svētku pasākums notiks Zlēku muižas parkā. Savukārt Užavas estrādē balle kopā ar grupu "Bez E" sāksies plkst.22.

 

Stendes estrādē plkst.16 būs skatāma teātra grupas "Līgo" izrāde "Kurzemē" pēc Jāņa Akuratera lugas motīviem. Valdemārpils Dupurkalna estrādē plkst.17 būs skatāma 

Valdemārpils amatierteātra izrāde "Krogs". Plkst.22 Līgo notiks zaļumballe ar "Jurčiku" no Laidzes.

 

Mērsragā Jēgerlejas estrādē plkst.20 Zāļu vakara lustes ar grupa "Plus Mīnuss", DJ Igors, grupa "Mazais princips", DJ Baltaisvilks. Pasākuma laikā būs arī uguns skulptūra.

Pie Kuldīgas kultūras centra no plkst.22.30 līdz 2.30 notiks Jāņu balle ar grupu "Sapņu pietura".

 

Saldus novadā Zāļu dienā un vakarā notiks vairāki pasākumi. Rubas pagasta parkā plkst.11 sāksies Līgo skrējiens. Kursīšu estrādē līgošana sāksies plkst.17. Kalnsētas parkā plkst.19 varēs noskatīties Jāņu koncertuzvedumu "Meklē mani papardēs". Nīgrandes Rožlejas estrādē plkst.20 notiks pasākums "Līgo visa Nīgrande", plkst.22 balle ar grupu "Pa ceļam". Gaiķu pagasta Satiķu estrādē plkst.21 notiks Līgo svētku balle kopā ar grupu "Februāris 02". Jaunauces pils parkā plkst.22 sāksies Jāņu nakts zaļumballe.

 

Pāvilostas Upesmuižas parka estrādē plkst.23 notiks zaļumballe ar grupu "Piemare", bet Nīcas parkā plkst.21 Jāņu nakts zaļumballe ar Arti Šimpermani. Durbes pilskalnā plkst.15 notiks Liepājas Tautas teātra izrāde "Kā kutēja dvēsele", savukārt plkst.22 Durbes pilskalnā Līgo zaļumballe ar Ainaru Pūpolu un draugiem. Kalvenes pagasta "Ābelnieku" estrādē Kalvenes kultūras nama amatierteātris "Nebēda" plkst.20 izrādīs "Kā Viļņu Jānis precībās brauca". Izrādes dziesmas izdziedās jauktais vokālais ansamblis "Kalve", savukārt no plkst.22 -svētku zaļumballe ar grupu "Nakts ziņas". Vaiņodes stadionā plkst.22 paredzēta Jāņu balle ar grupu "Liepavots". Rucavas estrādē plkst.21 iedegs lielo ugunskuru un būs Jāņu balle ar grupu "Čirkainie".

 

Valmierā no plkst.20 Jāņus svinēs Jāņparkā. "Jāņojam Jāņparkā" par atbilstošu muzikālo noskaņu un dančiem rūpēsies Valmieras Kultūras centra Tautas mūzikas kopa, grupa "Lauku muzikanti" un DJ Rūdolfs Švēde. Īpaši veidotā tematiskā fotostūrī būs iespēja iemūžināt svētku mirkļus fotogrāfijās.

 

Vaidavas ezermalas estrādē plkst.23 notiks Jāņu nakts balle ar grupu "Muiža". Svinot vasaras saulgriežus, Staicelē šodien plkst.14 notiks tradicionālais gājiens "Ziemeļi pret dienvidiem", plkst.15 futbola spēle, plkst.20 izrāde "Trīs košas dāmas" pēc kuras iedegs ugunskuru un sāksies zaļumballe ar grupu "Kokteilis".

 

Skultes muižas parkā plkst.20 brīvdabas izrāde "Jo pliks, jo traks". Plkst.20 iedegs ugunskuru un būs sadziedāšanās ar aktieriem un jaukto kori "Skulte". Plkst.22.30 notiks zaļumballe ar grupu "Bitīt matos".

Puikules muižas parkā no plkst.20 varēs kopīgi pīt vainagus, siet zāļu un pirts slotiņas, pušķoties. Kopā ar dziesmu draugu kopu "Didam" iedegs jāņuguni, dziedās līgo dziesmas, saimes galdā cels sieru un alu. Zaļumballē par mūziku gādās grupa "Trešās brigādes amulets".

 

Siguldas pilsdrupu estrādē plkst.19 būs brīvdabas teātra izrāde "Skroderdienas Silmačos", ko iestudējis režisors Imants Strads. Pēc izrādes kopā ar Silmaču saimi tiks iedegts lielais Jāņu ugunskurs. No plkst.22.30 norisināsies zaļumballe ar Ivo Grīsniņu-Grīsli un "Līgo orķestri".

 

Plkst.22 Inciema estrādē sāksies Jāņu nakts balle ar grupu "Stradivari". Plkst.23 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā notiks Jāņu nakts balle kopā ar grupu "kalnieši99".

Cēsīs, Rožu laukumā, šodien plkst.9.30 notiks skrējiens "Jānis un Jānītis". Zaubē Jānus ielīgos no plkst.21. Bērzkrogā svētku svinības sāksies plkst.12.

 

Raunas pilsdrupu estrādē plkst.23 notiks Līgo zaļumballe kopā ar grupu "Putukvass". Trapenes pagastā plkst.23 sāksies Jāņu nakts zaļumballe kopā ar Krūmiņu ģimeni no Alūksnes.

Alūksnes novada Ilzenē jau 21.reizi norisināsies tradicionālais velobrauciens "Līkloči papardēs". Pasākums, kas ir kļuvis par neatņemamu Jāņu daļu, piesaista gan vietējos iedzīvotājus, gan veloentuziastus no visas Latvijas. Sākums plkst.10 pie Ilzenes Kultūras nama.

 

Gulbenes novada Līgo pagasts šodien no plkst.12 svētkus svinēs ar dažādām sportiskām un radošām aktivitātēm. Būs arī Līgo amatierteātra izrāde. Lizuma pils parks būs atvērts no plkst.12, kur bērniem paredzēti dažādi pasākumi. Būs skatāma autoizstāde "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Pasākumā muzicēs grupas "Līvi", "Sub Scriptum", "The Hobos", "Diets Sandra", DJ Roberts Lejasmeijers.

 

Pie Druvienas kultūras nama plkst.19 ielīgos Zāļu vakaru, savukārt plkst.21 Staru kultūras nama ābeļdārzā notiks Zāļu vakara ieskandināšana pie ugunskura.

 

Reklāma
Reklāma

Valkas novada Kārķos līgošana sāksies jau no agra rīta. Kārķu tautas namā plkst.8 notiks Jāņa kauss zolītē, plkst.20 Dabas koncertzālē amatierteātris "Strops" izrādīs joku lugu "No saldenās pudeles". Valkā pie veikala "Oļupe" plkst.10.30 būs sadziedāšanās "Līgojam, līgojam!" ar tautas mūzikas kapelu "Nāburgu spēlmaņi", dziesmu draugu kopu "Nāburgi" un tautas mūzikas kapelu "Sudmaliņas". Pie depo Vijmalā paredzēta sadziedāšanās un dejas no saulrieta līdz saullēktam.

 

Ogres novadā šodien dažādi pasākumi notiks Madlienā, Lauberē, Ķeipenē, Ciemupē, Jumpravā, Suntažos un Taurupē. No rīta līgotāji aicināti iepirkties Zāļu dienas tirdziņos, mācīties pīt vainagus, pievakarē uz teātra izrādēm, saulei rietot - uz zaļumballēm.

 

Pie Madonas novada kultūras centra plkst.20.30 varēs noskatīties filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", no plkst.22 notiks Jāņu balle ar grupu "Bruģis".

 

Jūrmala aicina uz līgošanu Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē no plkst.21. Mellužu estrādē gada īsāko nakti līgotāji aicināti pavadīt kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu, Paulu Saiju, Normundu Rutuli, Žoržu Siksnu un Jelgavas bigbendu Raita Ašmaņa vadībā. Pasākuma norises vietā degs jāņuguns un darbosies kafejnīca.

 

Kauguru pludmalē muzicēs grupa "Raxtu Raxti", plkst.22 kopā ar deju kolektīvu "Vēlreiz" tiks iedegts Jāņu ugunskurs, plkst.22.15 uz skatuves kāps Līgo ansamblis Ģirta Alstera vadībā, savukārt balli spēlēs dīdžejs. Pludmalē degs jāņuguns, būs atvērta kafejnīca.

 

No plkst.18 Balvu pilsētas parkā paredzētas dažādas aktivitātes, piepūšamās atrakcijas bērniem, izjādes ar zirgiem un ponijiem, vainagu pīšanas darbnīca, ugunskura iedegšana un Līgo dziesmu dziedāšanas ar tautas muzikantiem. Plkst.19 notiks svētku pasākums "Brīnumu zālīte", bet plkst.22 - svētku zaļumballe kopā ar Juri Ķirsonu.

 

Rēzeknieši no plkst.19.30 aicināti pulcēties Festivāla parkā, lai kopā svinētu, priecātos, līksmotos un sagaidītu saulītes rotāšanos Jāņu rītā. Plkst.19.30 sāksies ielīgošanas pasākums "Jānīts tek uz meitiņu", vēlāk varēs iet rotaļās kopā ar kapelu "Dziga", bet plkst.20.30 Festivāla parku pieskandinās Līgo koncerts "Viss ir jāņuzāle!", kurā piedalās dziedošās aktrises Madara Botmane un Zane Dombrovska, kā arī mūziķis Aleksandrs Tomass Matjussons. Zaļumballē spēlēs grua "Ginc&Es".

 

Pasākumi paredzēti arī Rēzeknes novada pagastos. Savukārt Viļānos Jāņu rītu var sagaidīt Lakstīgalu saliņā. Plkst.21 Viļānu apvienības amatierteātri izspēlēs sadzīviskas ainas par vasaras saulgriežu tēmu. Pasākuma laikā skatītājiem būs iespēja piedalīties konkursos. Kopīgi tiks iedegts Jāņu ugunskurs, bet turpinājumā notiks nakts balle ar grupu "Kingi". Lakstīgalu salā būs pieejamas piknika vietas, kuras tiks nodrošinātas ar galdiem, krēsliem un grilu.

 

Aglonā plkst.11 notiks Līgo regate pa Cirīša ezeru, tostarp Līgu un Jāņu brauciens. Būs arī Līgo radošās darbnīcas, kurās tiks izgatavoti dekori mājai, kā arī pīti Līgo vainagi. Plkst.20 Aglonas brīvdabas estrādē notiks svētku koncerts tradicionālās noskaņās ar kapelu 

"Brička". Koncert laikā tiks iedegts svētku ugunskurs, kā arī sumināti Jāņi un Līgas. Vēlāk notiks Līgo zaļumballe ar Normundu Liepiņu.

 

Plkst.19 Riebiņu parka estrādē notiks pasākums "Pa gadskārtu Jānīts nāca".

Daugavpilī no plkst.10 līdz 15 aicina par tradīciju kļuvušais Muzikālais jāņuzāļu tirgus Andreja Pumpura skvērā. Plskt.18 sekos pasākums "Līgo Daugavpils" Daugavpils Kultūras pils pagalmā, bet no plkst.17 aicina Lielais Līgo svētku pasākums kempingā "Chill&Grill".

Dažādi pasākumi iecerēti arī kaimiņos, Augšdaugavas novadā, kā arī Krāslavas novadā un citviet Latgalē.

 

Svinības notiks arī Jelgavas novadā. Tā Zaļenieku "Jāņkalniņā" no plkst.21 notiks Jāņu ielīgošana ar dziesmām, dančiem un kopīgu ugunskura iedegšanu. Zaļumballē muzicēs Toms Auza.

 

Jēkabpilī Līgo balle ar grupu "Zelta jauda" notiks Kena parka estrādē plkst.22, taču zaļumballes notiks arī novada pagastos.

 

Plkst.21 Sērenes ciemata estrādē plānota Jāņu dienas gaidīšana kopā ar biedrību "Sērenes ļaudis", Pēteri Draņeviču un Aleksandru Goru no Viesītes. Pasākumi notiks arī Jaunjelgavā, Neretā, Mazzalvē, Pļaviņās un Secē.

 

Plkst.20 Bauskas pilskalna estrādē notiks pasākums "Līgo Bauskā 2024", kurā piedalīsies grupa "Credo", "Apvedceļš", "Bermudu Divstūris" un "Tranzīts". Dažādas aktivitātes paredzētas arī Bauskas novada pagastos.

 

Arī Dobeles novada pagastu centros notiks vairākas zaļumballes, bet Auces estrādē būs zaļumballe ar grupu "Brekšupekši" un "Studio Fotia" uguns šovs.

 

Zemītes pils parka estrādē no plkst.20 notiks koncerts "Visa laba Jāņu zāle", kurā piedalīsies Zemītes tautas nama amatierkolektīvi. Bet no plkst.22 Līgo nakts zaļumballi spēlēs Juris Pavlovs.

 

Līgo svētkos Zantes pagasta estrādē plkst.21 būs gan dziesmas, gan teātra izrāde "Krizdoļu vīns", bet vēlāk - zaļumballe ar grupu "L.Blūzs.

 

Vānes estrādē plkst.20 būs skatāma Vānes amatierteātra izrāde "Raganiņu Jāņi". Balle būs no plkst.22 kopā ar Heinrihu Kalvīti un Elitu Strazdiņu.

Saistītie raksti