Kino telpas kā patveršanās oāze no festivāla burzmas. Festivāls Laba Daba jau pavisam drīz!

Mūzikas un mākslas festivāls Laba Daba ir viens no gaidītākajiem notikumiem Latvijas kultūras kalendārā, piesaistot dažādu mākslas formu cienītājus. Festivāls piedāvā plašu programmu, kas ietver mūziku, teātri, mākslas performances un citas radošās aktivitātes. Viena no īpašajām festivāla sastāvdaļām ir īsfilmu seansi – īsfilmas festivālā ne tikai bagātina kopējo pieredzi, bet arī veido unikālu mākslas sintēzi, kas uzlabo apmeklētāju iespaidus un sniedz papildus vērtību.
Īsfilmas bieži vien ir eksperimentālākas un drosmīgākas savā izteiksmē, kas labi saskan ar Laba Daba festivāla radošo un daudzveidīgo garu.

FOTO: Publicitātes foto

Īsfilmas bieži vien ir eksperimentālākas un drosmīgākas savā izteiksmē, kas labi saskan ar Laba Daba festivāla radošo un daudzveidīgo garu.

Festivāla ietvaros notiks Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS seansi, piedāvājot apmeklētājiem īpašu kino pieredzi. 2ANNAS ir viens no vadošajiem šāda veida festivāliem Latvijā un Baltijā. Tā mērķis ir atklāt un veicināt eksperimentālu un avangarda kino, kas bieži vien izlaužas ārpus tradicionālajām kino normām un piedāvā jaunas perspektīvas un inovatīvas pieejas.


Kino, un jo īpaši īsfilmas, piedāvā festivālam vairākas būtiskas priekšrocības. Pirmkārt, īsfilmas bieži vien ir eksperimentālākas un drosmīgākas savā izteiksmē, kas labi saskan ar Laba Daba festivāla radošo un daudzveidīgo garu. Otrkārt, īsfilmas formāts ir ideāli piemērots festivāla kontekstam, jo tās ir īsas un koncentrētas, ļaujot skatītājiem ātri un efektīvi iepazīties ar dažādiem stāstiem un mākslinieciskiem redzējumiem.
 

Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS pārstāvis Viesturs Graždanovičs saka, ka: “Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS jau vairāk kā 10 gadus sniedz iespēju festivāla LABA DABA apmeklētājiem iepazīties ar jaunākajām īsfilmām no Baltijas valstīm. Katru gadu ir īpaši sagatavota programma arī jaunākajiem skatītājiem. Seansu apmeklētājiem ir iespējams baudīt ne tikai svaigāko, ko piedāvā kino veidotāji, bet arī satikties ar latviešu režisoriem un filmu komandas pārstāvjiem, lai pašiem uzdotu jautājumus par filmām un to radošajiem procesiem. Cauri gadiem esam novērojuši, ka kino telpa festivālā ir kā patveršanās oāze brīžos, kad gribas vienkārši apsēsties un atslēgties no burzma. Arī vecākiem ir prieks par īpaši sagatavotajām rīta programmām.”
 

Reklāma
Reklāma

Jau tagad 2ANNAS komanda padalās ar daļu no īsfilmu programmas, kas šogad būs skatāma festivālā LABA DABA. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažādu žanru un stilu īsfilmas, kas aizraus gan lielus viesus, tā arī mazus:
 

  • 10:00 - 11:20 Bērnu īsfilmu programma, We together / Mēs kopā
  • 11:30 - 13:00 Jauniešu īsfilmu programma, How we flow/ Kā mēs plūstam
  • 13:10 - 15:20 Baltijas īsfilmu programma, Human condition/ TIKAI CILVĒCISKI 
  • 15:20 - 18:00 Baltijas īsfilmu programma, Like a dream / Kā sapnis 
  • 18:10 - 20:15 Baltijas īsfilmu programma, Crossing the line / Šķērsot robežu 
  • 20:30 - 00:00 Īpašā vakara programma
     

Programma tiks papildināta ar īsfilmu nosaukumiem un to aprakstiem. Jaunumiem iespējams sekot līdzi www.labadaba.lv.


Laba Daba festivāla viens no galvenajiem mērķiem ir veicināt dažādu mākslas formu mijiedarbību, radot vienotu un daudzveidīgu kultūras pieredzi. Īsfilmu rādīšana šajā kontekstā ir īpaši nozīmīga, jo tā piedāvā citādu izteiksmes veidu nekā mūzika, dejas vai mākslas performances.

Saistītie raksti