Top 5 aktivitātes tehnoloģiju nometnēs

Šobrīd vasaras nometņu sezona tāpat kā saule ir augtākajā zenītā. Šī gada pieprasījums pēc vasaras nometnēm ir augstākais kopš Covid laika beigām, tomēr, ņemot vērā vecāku pieprasījumu, nometņu organizatori ir izveidojuši papildus nometnes dažādās lokācijās, kas arī strauji aizpildās, tomēr dažas vietas vēl ir. Vienas no populārākajām nometnēm šogad ir tehnoloģiju nometnes, tāpēc apskatīsim top 5 aktivitātes tehnoloģiju nometnēs:
Vecākiem vēl ir palicis pavisam nedaudz laika reģistrēt dalību uz Inovāciju skolas rīkotajām nometnēm.

FOTO: Publicitātes foto

Vecākiem vēl ir palicis pavisam nedaudz laika reģistrēt dalību uz Inovāciju skolas rīkotajām nometnēm.

LEGO Robotika

LEGO ir universāla valoda, ko saprot jebkurš bērns, kuram ir bijusi jebkāda saskarsme ar LEGO klučiem. Šajā aktivitātē bērni pēc instrukcijas būvē savu robotiņu, pēc tam
uzlabo, programmē, izmantojot planšeti, un piedalās mini sacensībās, kurš robots ātrāks, stiprāks, atjautīgāks, inovatīvāks.


Ieguvumi:
Attēla pārnešana no plaknes reālā 3D vidē, radošuma attīstīšana, algoritmu izpratne un pielietošana dabā, pacietība.


Piedzīvojums Minecraft platformā

Minecraft neprasa papildus komentārus, kas attiecas uz bērnu motivāciju piedalīties šajā aktivitātē. Tomēr “plika” Minecraft spēlēšana lielākoties ir bezjēdzīga, tāpēc šajā
aktivitātē ir izveidotas īpašas misijas, kuras bērniem, darbojoties grupā kopā ar pedagogu, jāizpilda. Piemēram: “Pasaules brīnumi” misijas iziešana grupās meklējot slēpņus un aktivizējot slēdžu nākamā līmeņa atvēršanai.


Ieguvumi:
Ģeogrāfija un vēsture, darbs komandās, līderība, spēja uzdot pareizos jautājumus paplašinātos teikumos.


Fiziskā aktivitāte: Admini pret krīperiem (Creeper - tēls no Minecraft)

Vispieprasītākā fiziskā aktivitāte starp bērniem. Aktivitāte notiek ārpus telpām ar lielu izskriešanos. Komandas, kuras savstarpēji spēj sadarboties, arī parasti ir uzvarētājas.


Ieguvumi:
Jauni draugi, motivācija daudz kustēties, izteikts nogurums vakarā - vecāku ieguvums.


Radi ar 3D pildspalvu

Reklāma
Reklāma

Šī ir visradošākā tehnoloģiju aktivitāte. Ar 3D pildspalvām tiek radīti dažādi priekšmeti, piemēram brilles, atslēgu piekariņš, savs talismans. Sākotnēji bērni veido priekšmetus
uz jau gataviem šabloniem, pēc tam patstāvīgi tos uzlabo un veido unikālus mākslas priekšmetus. Aktivitāte apvieno mākslu ar tehnoloģijām.


Ieguvumi:
Kreativitātes mācīšanās; spēja apgūto apvienot, uzlabot un radīt jaunu unikālu priekšmetu; sevis radīto paņemt uz mājām.


Elektronikas darbnīcas

Bezgalīgā kuba ar LED gaismām un baterijas izveide – Teeserakts jeb bezgalīgā kuba ilūzija. Bērni patstāvīgi veido elektronikas objektu – elektronisko shēmu, sevis veidoto
ņem uz mājām.


Ieguvumi: Pacietība; baterijas polarizācijas izpratne +/-; pamata
elektroniskās ķēdes izpratne – vadiem jābūt savienotiem, slēdzis, barošanas avots, gaismas avots; kritiskās un izzinošās domāšanas attīstīšana.


Šīs 5 populārāks aktivitātes ir tikai neliela daļa no Inovāciju skolas rīkotājām dienas vasaras nometņu aktivitātēm. Vecākiem vēl ir palicis pavisam nedaudz laika reģistrēt dalību uz Inovāciju skolas rīkotajām nometnēm. 

 

Reģistrēties iespējams ŠEIT! 


Detalizēta informācija par nometni ŠEIT!

Saistītie raksti