Atsākas jauno vecāku rīti IKEA mājīgajā Zviedru restorānā! Nodarbību grafiks augustam un septembrim

Kā palīdzēt bērnam iedzīvoties bērnudārzā? Kā rūpēties par bērna miegu dažādos vecumposmos? Kā iekārtot intelektu veicinošu vidi zīdaiņa rotaļām? Par šiem un citiem tematiem gaidāmas jauno vecāku rītu nodarbības augustā un septembrī.
Jauno vecāku rītu nodarbības IKEA notiek sadarbībā ar vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jauno vecāku rītu nodarbības IKEA notiek sadarbībā ar vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”.

Jauno vecāku rītu nodarbības IKEA notiek trešdienās no plkst. 10.30 līdz 11.30, tās bez maksas apmeklējamas IKEA Family kluba biedriem (klubā var reģistrēties arī pasākumā uz vietas). Katrai nodarbībai aicinām pieteikties atsevišķi.

 

Nodarbības bērnudārznieku vecākiem augustā


21. augusts Kā palīdzēt bērnam iedzīvoties bērnudārzā 

Kā bērnam palīdzēt iedzīvoties dārziņā, ja viņam ir 1,5-2 gadi, kā, ja ir jau 3+? Ko bērnam stāstīt un ko noteikti neteikt pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas? Kādas telpas dārziņā bērnam noteikti ir jāapskata? Kā rīkoties, ja bērns dārziņā no rīta raud un nelaiž vecāku prom? Cik stundas dārziņā bērnam dienā ir par daudz? Lai pieteiktos nodarbībai, SPIED ŠEIT.

  • Nodarbību vada: Dr. Gunta Andžāne, ārste psihoterapeite, Latvijas Ārstu psihoterapeitu asociācijas prezidente.

 

28. augusts Murgi, nakts bailes, trausls miegs. Kā nosargāt bērna miegu? 

Lai bērns augtu vesels un laimīgs, svarīgs ir labs miegs. Dažādos vecumos bērnam pret gulētiešanu var būt dažāda attieksme, arī bailes, murgi, nakts staigāšana un citas īpatnības. Kāpēc tā notiek un kā vecāks bērnam var palīdzēt? Kādai jābūt bērna guļvietai un guļamtelpai? Vai nozīme ir arī spilvenam, segai un gultasveļai? Lai pieteiktos nodarbībai, SPIED ŠEIT.

  • Nodarbību vada: Marta Celmiņa, BKUS Epilepsijas un miega medicīnas centra miega speciāliste - pediatre, Latvijas Miega medicīnas biedrības valdes priekšsēdētāja.

 

Nodarbības topošajiem un mazuļu vecākiem septembrī

Reklāma
Reklāma

 

4. septembris Viss par zīdaiņa miedziņu 

Cik ilgi zīdainim ir jāguļ? Vai ir pareizas un nepareizas zīdaiņa midzināšanas metodes? Kā iekārtot drošu un zīdaiņa labu miedziņu veicinošu guļvietu, ja viņš guļ savā gultiņā un kā – ja vecāku gultā? Lai pieteiktos nodarbībai, SPIED ŠEIT.

  • Nodarbību vada: Marta Celmiņa, BKUS Epilepsijas un miega medicīnas centra miega speciāliste - pediatre, Latvijas Miega medicīnas biedrības valdes priekšsēdētāja.


11. septembris Intelektu veicinošas vides iekārtošana zīdainim 

Kā iekārtot telpu/vietu, kur ikdienā uzturas zīdainis? Vai un kāds iekārtojums var veicināt mazuļa pareizu kustību attīstību? Un kāds – intelekta? Vai un kas liecina: mazulis gan fiziski, gan intelektuāli attīstās normas robežās. Lai pieteiktos nodarbībai, SPIED ŠEIT.

  • Nodarbību vada: Sabīne Bērziņa, zinātņu doktore psiholoģijā, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, “Mammamuntetiem..lv” eksperte.

 

18. septembris Sīkās motorikas attīstības veicināšana 

Kas ir sīkā motorika un kāpēc to nepieciešams attīstīt? Ar kādām ikdienas darbībām to var paveikt? Idejas spēlēm, rotaļām un uzdevumiem, kā arī rotaļlietām, kas veicina sīkās motorikas attīstību. Kādas pazīmes liecina, ka sīkā motorika ir kavēta? Lai pieteiktos nodarbībai, SPIED ŠEIT.

  • Nodarbību vada: Evita Žvagiņa-Jākobsone, sertificēta bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante, fizioterapeite apmācībā.

Saistītie raksti