Pēc 16 gadu pārtraukuma jaunās skaņās atgriežas leģendārais mūzikls “Klase”

Pirms 16 gadiem pēdējo reizi izskanēja leģendārais mūzikls “Klase”, kurā Niks Matvejevs, Kaža jeb Kārlis Būmeistars un Annija Putniņa stāstīja par attiecībām starp pusaudžiem – jauniešiem no dažādām ģimenēm, kas pārstāv dažādus sabiedrības slāņus, bet kurus vieno mācības vienā klasē. Nu mūzikls jaunās skaņās un režijā 23., 25. un 30. septembrī atgriežas VEF Kultūras pilī. Uz satikšanos aicina populārie mūziķi KATŌ, Dagnis Roziņš, Andžella Goba, Miks Galvanovskis, Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi, kā arī Annija Putniņa, kura šoreiz iejutīsies skolas direktores lomā. Režisors Juris Jonelis un mūzikas autors Jānis Ķirsis sola labu laiku un dziļas pārdomas elektroniskās un repa mūzikas ritmos.
Kopš oriģinālā mūzikla “Klase” izskaņas pagājusi vairāk kā dekāde.

FOTO: Publicitātes foto

Kopš oriģinālā mūzikla “Klase” izskaņas pagājusi vairāk kā dekāde.

Kopš oriģinālā mūzikla “Klase” izskaņas pagājusi vairāk kā dekāde, tomēr jauniešu savstarpējās attiecības un attiecības ar skolotājiem joprojām ir aktuāls ikdienas jautājums. Lai arī mainījušās pusaudžu intereses un ikdienas komunikācijas ritumu ievērojami ietekmējuši sociālie tīkli, problēmas un galvenie vēstījumi paliek tie paši. 

 

Ikviens no mums vēlas tikt saredzēts, sadzirdēts un uzklausīts. Mūzikls uzdod arī svarīgos jautājumus – kā pusaudžu gados nepazust vientulībā un digitālajā tuksnesī? Izrāde apskata arī tādus aktuālus notikumus kā jauniešu karaklausība, dienesta pieredze, kā arī emocionālā nobriešana laikā, kad Eiropas teritorijā plosās karš.

 

“Šī izrāde ir godīga un fiksē jauniešu dzīvi no tās reālā skatu punkta. Pieskaramies gan tādiem svarīgiem tematiem kā mobings, gan nemirstošajiem mīlestības jautājumiem. Šoreiz īpaši domājām par to, kādā formā pasniedzam informāciju. Vēlējāmies lai tas ir saistoši un jaunietis uz skatuves spēj saskatīt sevi. Priecājamies, ka mūzikla veidošanā izdevies iesaistīt arī reālus jauniešus, kuri uzstāsies saviem vienaudžiem,” iezīmē mūzikla režisors Juris Jonelis.

 

“Šis mūzikls no iepriekšējās “Klases” atšķiras ne tikai ar saturu, bet arī skanējumu. Skaņdarbi ir komponēti īpaši domājot par jauniešu auditoriju, tādēļ daudzi no tiem veidoti elektroniskās vai repa mūzikas stilā. Mūsu vēlme bija izveidot ne tikai mūziklu, bet arī dziesmas, kas pēcāk spētu rast “dzīvi” jauniešu ikdienā. Šobrīd jau piedāvājam Youtube platformā noklausīties pirmo singlu “Es Tev iemācīšu” no izrādes albuma,” skaidro mūzikas autors Jānis Ķirsis.

Reklāma
Reklāma

 

Uzveduma režisors ir Juris Jonelis, kuram liela pieredze mūziklu režijā. Iepriekš sadarbojies gan ar Dailes teātri, gan Daugavpils un Liepājas teātriem, kā arī bijis 2023. gada Dziesmu svētku koru lielkoncerta režisors. Libreta autors ir dzejnieks Normunds Beļskis, kurš sarakstījis vairākas bērnu grāmatas, un strādājis ar tādiem zināmiem mūziķiem kā Jānis Lūsēns, Aija Andrejeva un vokālā studija "Knīpas un Knauķi". Savukārt jaunās “Klases” komponists ir Jānis Ķirsis, kurš plašāk zināms kā vokālās grupas “Framest” dalībnieks. Strādājis kopā ar Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu, Donu, Daumantu Kalniņu u.c. Mūzikla scenogrāfe – Ineta Sipunova, horeogrāfe Egija Abaroviča, savukārt kostīmu māksliniece – Antra Hanna Elerta.

 

Pirmo singlu “Es Tev iemācīšu” no izrādes albuma jau iespējams klausīties ŠEIT!
 

Izpilda Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi, KATŌ un Dagnis Roziņš. Mūzika: Jānis Ķirsis. Vārdi: Dagnis Roziņš, Normunds Beļskis. Ieraksta producents: Jānis Ķirsis, RudeLies. Mix master: RudeLies. Video: Valdis Krūmiņš.

 

Biļetes uz notikumu iespējams iegādāties ŠEIT! 

Saistītie raksti