Kāds ir tēva spēks bērna izglītībā? Tēvu sapulcē diskutēs Kaspars Dvinskis, Sandis Ozoliņš, Gints Andžāns un citi sabiedrībā zināmi tēvi

Katru gadu, gaidot Tēva dienu, notiek Tēvu sapulce – tajā diskutē un atklāti savā pieredzē un pārdomās dalās sabiedrībā zināmi tēvi un speciālisti. Tēvu sapulce notiks trešdien, 4. septembrī, no plkst. 9.30 līdz 10.30, un tā būs skatāma tiešraidē daudzās platformās.
Sarunā tēti apspriedīs arī Mammamuntetiem.lv veiktās aptaujas “Tēta iesaiste bērna izglītībā – no dzimšanas brīža” dati. Foto no Tēvu sapulces 2023.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sarunā tēti apspriedīs arī "Mammamuntetiem.lv" veiktās aptaujas “Tēta iesaiste bērna izglītībā – no dzimšanas brīža” dati. Foto no Tēvu sapulces 2023.

“Tēta spēks ir šā gada Tēva dienas festivāla izvirzītā virstēma. Aktualizēsim ne vien tēta fiziskā spēka un veselīga dzīvesveida, bet arī mentālā spēka nozīmi un to, cik svarīga ir tēta iesaistei bērna izglītībā,” stāsta Tēva dienas festivāla un sapulces rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

  • Ko tētis bērna nākotnes karjeras vārdā var darīt kopš bērna dzimšanas?
  • Kāds tēta piemērs pozitīvi ietekmē bērna vēlmi mācīties?
  • Kādi pienākumi izglītības jomā jāuzņemas mammai un kādi – tētim?
     

Sarunā tiks skatītas un apspriestas ne vien šīs tēmas, bet arī aptaujas “Tēta iesaiste bērna izglītībā – no dzimšanas brīža” dati. Aptauju veic “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Labklājības ministriju.
 

  • Tēvu sapulcē piedalās tēti: Gints Andžāns, Dailes teātra aktieris, Sandis Ozoliņš, hokejists, “Ozo Golf” kluba īpašnieks, Andrejs Reinis Zitmanis, grupas “Sudden Lights” solists, Kaspars Magurs, labklājības ministra padomnieks komunikācijas jautājumos, Miķelis Žideļūns, aktieris, grupas “7 dēli” mūziķis, Kaspars Dvinskis, sporta žurnālists. 
  • Speciālisti: Edmunds Vanags, psihologs, pētnieks, “Mammamuntetiem.lv” eksperts, Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, Kristīne Balode, klīniskā psiholoģe ar specializāciju partnerattiecībās.

Tēvu sapulce būs skatāma ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv un portāla Facebook lapā šeit, ziņu portālos www.jauns.lv, www.lsm.lv un www.tvnet.lv.

Reklāma
Reklāma

Skaties Tēvu sapulci 2023

 

Par Tēva dienas festivālu

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, šogad tā ir 8. septembrī – šajā dienā Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks jau vienpadsmitais Tēva dienas festivāls. Tas sāksies plkst. 12.00 ar svinīgu gājienu no Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā. Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome.

Saistītie raksti