Grupas "Juuk", "Zeme Dunn" un "7 dēli", deju un cīņu mākslu šovi, svinīgas uzrunas un lielais laimes rats. Tēva dienas festivāla SKATUVES PROGRAMMA

Tēva dienas festivāls Rīgā ir jau šajā nedēļas nogalē – svētdien, 8.septembrī. Pasākums sāksies ar svinīgu gājienu par godu tētiem – tas norisināsies pa Brīvības ielu, noslēgsies Vērmanes dārzā, kur turpināsies festivāla gaisotnē. Festivālā gaidāma bagātīga skatuves programma.
Skatuves programma sāksies uzreiz pēc Tēva dienas gājiena.

FOTO: Publicitātes foto

Skatuves programma sāksies uzreiz pēc Tēva dienas gājiena.

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, un šogad tā ir 8. septembrī. Šajā dienā Rīgā notiks arī Tēva dienas gājiens un festivāls, ko jau vienpadsmito reizi rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. “Šī gada Tēva dienas festivāla tēma – tēta spēks. Tā caurvīs gan festivāla skatuves programmu, gan darbnīcas un stafetes, kurās piedalīties ģimenei dienas garumā – Tēva dienas festivāla apmeklējums un aktivitātes tajā ir bez maksas.

 

Tēva dienas gājiena maršruts

Ieejot otrajā gadu desmitā, Tēva dienas festivāls saglabā savu tradicionālo formātu – plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa sāksies gājiens par godu tētiem ar saukli: “Lepns, ka esmu tētis!”. Pulcēšanās gājienam sāksies no plkst. 11.00. Gājienu pavadīs Rīgas Pašvaldības policija, par gājiena muzikālo noformējumu rūpēsies perkusionista Nila Īles grupa “ZemeDunn” un LR Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā.

Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem.

Gājiens noslēdzas Vērmanes dārzā, kur svētki turpināsies festivāla noskaņās ar bagātīgu skatuves programmu un daudzveidīgām aktivitātēm parka teritorijā. 

 

Skatuves programma

Skatuves programma sāksies uzreiz pēc Tēva dienas gājiena, tāpēc uzstāšanās laiki var nedaudz atšķirties. Skatuves programmu vada Armands Simsons un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Reklāma
Reklāma

Tēva dienas festivālu ar svinīgām uzrunām atklās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un labklājības ministrs Uldis Auglis. Turpinājumā gaidāmi muzikāli priekšnesumi – uzstāsies grupas "7dēli", "Juuk" un "Zeme Dunn", deju priekšnesumi no Veizāna deju skolas un deju studijas "Dance Beat". Gaidāmi arī dažādu cīņu mākslu paraugdemonstrējumi: Japānas paukošanas mākslu kendo rādīs Latvijas Kendo federācija, brazīliešu nacionālās cīņas mākslu kapueiru – “Capoeira Latvia” –, dažādi japāņu cīņu mākslu priekšnesumi gaidāmi no centra “Kishintai”, kā arī uzstāsies paukošanas klubs “Asmens”. 

 

12.25 Tēva dienas festivāla atklāšanas svinīgās uzrunas 

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Labklājības ministrs Uldis Augulis
12.35 LR Zemessardzes orķestris 
12.40 Vokāli instrumentālā grupa “7 dēli”
13.10 Kendo – Japānas paukošanas mākslas šovs kopā ar Latvijas Kendo federāciju
13.20 Deju studija “Dance Beat”
13.25 Kapueira – brazīliešu nacionālās cīņas mākslas priekšnesums kopā ar “Capoeira Latvia”
13.35 Lielais laimes rats “Stiprs un vesels”. Balvu kopējā vērtība > 1000 EUR
13.55 Paukošanas klubs “Asmens”
14.05 Veizāna deju skola
14.20 Japāņu cīņu mākslu centrs “Kishintai”
14.30 Lielais laimes rats – galvenajā balvā viedpulkstenis “Samsung Galaxy Watch6”! Balvu kopējā vērtība > 1800 EUR
15.00 Folkroka mūzikas grupa “Juuk”
15.30 Nils Īle un etnoperkusiju grupa “Zeme Dunn”

 

Pasākums tiek filmēts un fotografēts. Materiāli var tikt izmantoti pasākuma atspoguļošanai. Tēva dienas festivālu rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", atbalsta Rīgas dome un Izglītības un zinātnes ministrija.

 

Vairāk par gaidāmajām aktivitātēm Tēvas dienas festivālā meklē www.tevadiena.lv.

Saistītie raksti