Šodien Rīgā notiek vienpadsmitais Tēva dienas gājiens un festivāls. FOTO

Šodien, 8.septembrī, Rīgā notiek Tēva dienas gājiens un festivāls, ko jau vienpadsmito reizi rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Tēviem veltītie svētki – kā ierasts – sākās ar gājienu no Brīvības pieminekļa un norisinājās pa Brīvības ielu, priekšgalā braucot Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijai un muzicējot LR Zemessardzes orķestrim. Gājiens noslēdzās Vērmanes dārzā, kur festivāla gaistonē notiks līdz plkst. 16.00. Ieeja Tēva dienas festivālā ir bez maksas.
Ik gadu Tēva dienas festivālu apmeklē vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas – daudzām jo daudzām ģimenēm Latvijā Tēva dienas festivāla apmeklēšana ir kļuvusi par tradīciju un veidu, kā kopā atzīmēt Tēva dienu.

FOTO: Mārcis Gaujenietis

Ik gadu Tēva dienas festivālu apmeklē vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas – daudzām jo daudzām ģimenēm Latvijā Tēva dienas festivāla apmeklēšana ir kļuvusi par tradīciju un veidu, kā kopā atzīmēt Tēva dienu.

Gājienā piedalījās simtiem ģimeņu no visas Latvijas, un rokās tika nesti plakāti ar tādiem uzrakstiem kā “Lepns, ka esmu tētis”, “Kad izaugšu, būšu kā tu, tēti!”, “Es Tevi mīlu, tēti!”, “Mans tētis ir visstiprākais” un citiem. Daudzi tēti bija saposušies ģimenes dāvinātos kreklos, kas vēsta, ka viņš ir labākais tētis. Gājienu krāsaināku darīja arī pasaku tēli, piemēram, milzu lelles no Latvijas Leļļu teātra izrādes “Vecmāmiņas pasakas”, kā arī etnoperkusiju grupas “ZemeDunn” spēlētie ritmi. Gājiena dalībnieki tika cienāti ar “Skrīveru saldumiem”.

 

Skaties Tēva dienas gājienu 2024 bildēs!

“Ik gadu Tēva dienas festivālu apmeklē vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas – daudzām jo daudzām ģimenēm Latvijā Tēva dienas festivāla apmeklēšana ir kļuvusi par tradīciju un veidu, kā kopā atzīmēt Tēva dienu. Un tas ir ļoti skaisti, jo tradīcijas stiprina ģimenes saites,” stāsta Tēva dienas gājiena un festivāla rīkotāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 


Festivāla ietvaros Vērmanes dārzā šodien līdz plkst. 16.00 notiks ne vien daudzveidīgas aktivitātes, bet arī bagātīga skatuves programma, ko vada Armands Simsons un Inga Akmentiņa-Smildziņa. Skatuves programmu ar svinīgām uzrunām atklāja Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un labklājības ministrs Uldis Augulis. Turpinājumā uzstājās grupa “7 dēli”, un gaidāms arī grupas “Juuk” un “ZemeDunn” koncerts, deju un cīņas mākslu paraugdemonstrējumi, kā arī balvu izloze uz lielā laimes rata.

 

Skaties, ko ģimenes dara Tēva dienas festivālā 2024 bildēs!

Reklāma
Reklāma

Aktivitātes paredzētas visai ģimenei, sākot ar mazākajiem, kas varēs piedalīties “Lidl” rīkotajā “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā, ģimenei kopā sportot būs iespēja “Silvanola” dabas sporta zālē un sacensties “Akvile” pudeļu sacīkstēs. Izaicinājumus būs sarūpējis arī veikals noliktava “Depo” – skautu un gaidu vadībā varēs apgūt izdzīvošanai dabā būtiskas prasmes, piemēram, siet mezglus, pārvarēt šķēršļus un uzcelt telti. Vērtīgu informāciju par drošību varēs iegūt arī, apmeklējot Valsts policijas, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ekipāžas, kā arī Bērnu aizsardzības centra zonu. 

Tēti spēku varēs pārbaudīt uzņēmuma “Dimdiņi” rīkotajā turnīrā “Stiprākais tētis”, riepu zāģēšanā ar spēkavīru Zāģeri, kopā ar bērniem apmeklējot rotējošo māju un naglu sišanas un koku zāģēšanas darbnīcās.

 

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8.septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome un Izglītības un zinātnes ministrija.

Saistītie raksti