Rudens saulgrieži Jūrmalas Brīvdabas muzejā
Tomēr pirms ieiet veļu laikā, kārtīgi jāizpriecājas, lai auglības dzirksts saglabātos līdz nākamā pavasara cēlienam. Senču dabas ritumā rudens saulgriežus iezīmēja Miķeļdiena - apjumības, appļāvības.
Pēdējais labības pļaujas un ražas vākšanas laiks, ko noslēdza Jumja ķeršana un daudzināšana, kad galdā cēla lielu maizes klaipu, kas cepts no "triju dienu maluma" un dažādas rudens veltes. Tika ēsts, dzerts, dziedāts un muzicēts.
Pasākumā kopā ar folkloras kopu "Milzkalnieki" izzināsim svētku tradīcijas - dziedāsim, iesim rotaļās un līksmosim. Savukārt mellužnieks Valdemārs Surgunds dalīsies no tēva mantotajās skalu grozu darināšanas prasmēs, kas agrāk tika plaši pielietotas zemeņu grozu veidošanā.
Maizes cepšana ir māksla, kas jāmīl un jāizkopj. Ar maizes gatavošanas noslēpumiem dalīsies amata meistare Ance Bumble. Suminot Miķeļi apmeklētājus cienāsim ar Miķeļdienas zupu, kurā pēc senlatviešu tradīcijām jāvāra trīs gaļas, trīs graudi un trīs saknes.