Ātrmizošana, degustācija, meistarklases un daudz cita – Kartupeļu festivāls Āgenskalna tirgū jau šajā nedēļas nogalē

Kas ir septembris bez latviešu rudens kulta dārzeņa – kartupeļa! Tieši tāpēc šajā nedēļas nogalē Āgenskalna tirgū norisināsies nu jau trešie ražai veltītie svētki jeb Kartupeļu festivāls.
Festivālā ieeja ir bez maksas.

FOTO: Shutterstock.com

Festivālā ieeja ir bez maksas.

Festivāls durvis vērs 22. septembrī plkst. 9.00 un savus viesus priecēs līdz pat plkst. 17.00. Līdzās lielajai tirgošanai būs tādas aktivitātes kā ātrmizošanas sacensības, gatavošanas meistarklase, kartupeļu šķirņu izstāde un degustācija, aizraujoša lekcija par kartupeļiem pasaules kultūrās un uzturā, viktorīnas, radio Skonto pop-up studija, bet kulminācijā – koncerts Alum Alu. 

 

Arī šogad populāro dārzeni pasākumā varēs sastapt visdažādākajos veidos. Ar dažādu šķirņu kartupeļiem būs sabraukuši tirgotāji no vairākiem Latvijas novadiem, piedāvājot gan jaunas kartupeļu ēdienu receptes, gan arī aicinot apskatīt nelielu šķirņu izstādi. 

 

Pastāvīgās un ciemiņ-kafejnīcas pārsteigs ar īpašām kartupeļu pusdienām – būs neskaitāmas pildīto kartupeļu variācijas, gardēžu iecienītie pildītie frī, īpašas mini kartupeļu pankūkas un pat kartupeļu vafeles. Būs arī kartupeļu vareņiki, pankūkas, picas, pīrādziņi, saldie frī u.c.


Plkst. 11.00-16.00 par festivāla garu rūpēsies RADIO SKONTO pop-up studija. Atraktīvie radio vadītāji aicinās piedalīties kartupeļu ātrmizošanas un garākās mizas sacensībās, erudītās viktorīnās un konkursos ar kartupelīgām balvām. Pa skaļruņiem būs dzirdami zemnieku pieredzes stāsti un padomi par kartupeļu audzēšanu un uzglabāšanu, savukārt tirgotāji ieteiks dažādus neparastus veidus, kā tos pagatavot. Vienlaikus festivāla atbalstītāji “Ādažu Čipsi” būs ne vien sarūpējuši gardas balvas, bet arī atvedīs jautro cornhole spēli un pašu mr. Čipsu Paku!

 

Reklāma
Reklāma

Plkst. 12.00-13.00 pētniece un projekta “Kartupeļi vieno” vadītāja Ilze Dimante Jauniešu stacijā vadīs aizraujošu lekciju par kartupeļa ceļojumu apkārt zemeslodei. Ilze iepazīstinās ar kartupeļa pirmsākumiem un tā pirmo ienākšanu mūsu sabiedrībā un uzturā, kā arī atklās, kādas labās īpašības Latvijas populārākais saķnaugs sevī slēpj. 
 

Plkst. 13.30-15.30 koprades virtuvē “RE CEP TE” kopā ar pētnieci Ilzi Dimanti notiks Priekuļos audzētu kartupeļu šķirņu degustācija, kam sekos kartupeļu ēdienu meistarklase ar jau tirgus virtuvē iemīļoto pavāru Pēteri Andrušaiti. Pēteris ar Ilzi dalīsies padomos, kā vislabāk izmantot dažādas kartupeļu šķirnes noteiktos ēdienos, un stāstīs par kartupeļu veselīgajām īpašībām. Kā ierasts – viss pagatavotais tiks kopā notiesāts.  


 

Lustīgu un enerģisku ražas svētku noslēgumu plkst. 16.00 tirgus pagalmā būs sarūpējusi grupa Alum Alu, kura spēlē romu kultūras mūzikas žanrā. Sliktu laikapstākļu gadījumā koncerts tiks pārcelts uz iekštelpām. 

Saistītie raksti