Plāns skolēnu rudens brīvlaikam: Medicīnas vēstures muzejs aicina uz Pētniecības laboratoriju

Skolēnu rudens brīvdienu nedēļā Medicīnas vēstures muzejs aicina ģimenes apmeklēt Pētniecības laboratoriju bērniem “3 darbnīcu cikls par skābekli un elpošanu”.
Dalībnieki pētīs, kā elpo viņi paši, uzzinās, kur rodas dzīvībai nepieciešamais skābeklis, un visbeidzot kļūs par īpašniekiem jaunam augam, par ko rūpēties.

FOTO: Publicitātes foto

Dalībnieki pētīs, kā elpo viņi paši, uzzinās, kur rodas dzīvībai nepieciešamais skābeklis, un visbeidzot kļūs par īpašniekiem jaunam augam, par ko rūpēties.

Darbnīcas rosinās dalībniekus domāt par cilvēka un pārējās dabas attiecībām, izmantojot divus fundamentālus dzīvības procesus - fotosintēzi un elpošanu. Iejūtoties pētnieka lomā un pielietojot pētnieka aprīkojumu interaktīvā mācību vidē, dalībniekiem būs iespēja iztēloties, kā mūsu veselība un izdzīvošana ir saistīta ar citu organismu eksistenci un veselību.

 

Darbnīcu laikā muzejpedagoģes vadībā tiks apskatīti eksponāti muzeja pamatekspozīcijā un notiks praktiska darbošanās latviešu modes dizaineru dueta MAREUNROL`S dizainētajā interaktīvajā mācību vidē, ko veido 10 m plats daudzslāņains gobelēns. 

 

Dalībnieki pētīs, kā elpo viņi paši, uzzinās, kur rodas dzīvībai nepieciešamais skābeklis, un visbeidzot kļūs par īpašniekiem jaunam augam, par ko rūpēties. Nodarbības nepārklājas, tāpēc aicinām apmeklēt tās visas.

Reklāma
Reklāma

Darbnīcas sniegs ne tikai zināšanas par zinātniskiem un ekoloģiskiem jautājumiem, bet arī veicinās radošumu, praktisko iemaņu un emocionālās inteliģences attīstību, kas ir svarīga rūpēm par sevi un apkārtējo vidi. Aktivitātes un to aprīkojums ir piemērots tam, lai ģimenes ar bērniem 7 – 11 gadu vecumā varētu darboties kopā - bērns kopā ar pieaugušo apgūs aprīkojumu, pētīs, veidos modeļus un diskutēs. 
 

Darbnīcas plānotas 25., 26. un 27.oktobrī.

 

Vairāk informācijas meklē ŠEIT!

Saistītie raksti