Vai atceries, kā latviešu valodas stundās rakstīji diktātu? Iespēja ir atkal!

Sestdien, 12. oktobrī, pulksten 12.15 Liepājā sāksies Mazais pasaules diktāts latviešu valodā. Agrāk iedzīvotāji to pazina kā Pasaules diktātu un tas notika vairākās vietās visā Latvijā. Iespēja tajā piedalīties ir arī tiešsaistē.
Pasaules diktātā var piedalīties no jebkuras vietas pasaulē.

FOTO: Shutterstock.com

Pasaules diktātā var piedalīties no jebkuras vietas pasaulē.

Dalībai klātienē vajadzēja pieteikties iepriekš, bet tiešsaistē tas nav nepieciešams, informē Liepājas pašvaldībā.

 

Norises vieta klātienē ir RTU Liepājas akadēmija Lielajā ielā 14. Pasākumu “Rakstīšanas svētki” vadīs režisors un aktieris Herberts Laukšteins. Pēc diktāta uzrakstīšanas dalībniekus iepriecinās koncerts, kura laikā brīvprātīgie skolotāji izlabos darbus. Atzīmes netiks liktas, jo mērķis ir ļaut ikvienam pašam novērtēt savas latviešu valodas prasmes, skaidro organizatori.

 

Diktāts dalībniekiem tiešsaistē tiks translēts Latvijas Radio, Latvijas Televīzijā, lsm.lv un raksti.org. Tekstu sacerējusi žurnāliste Aiva Kanepone, un to diktēs Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska. Tiešsaistē rakstīto darbu labojumus varēs saņemt e-pastā divu mēnešu laikā.

 

Reklāma
Reklāma

Pasaules diktāts latviešu valodā ir privāta iniciatīva, kas veltīta latviešu valodas popularizēšanai, sabiedrības saliedēšanai, kā arī saiknes stiprināšanai ar diasporu un mazākumtautībām. 

 

Pagājušajā gadā diktātā piedalījās vairāk nekā 1500 cilvēku no 17 valstīm.

 

Pasākumu atbalsta RTU Liepājas akadēmija, Liepājas dome, Rotary Liepājas klubs un nodibinājums "Pasaules valoda".

Saistītie raksti