Kļockas, guļbešnīki, asuškas un daudz citu labumu Latgales garšu mēnesī martā. SARAKSTS

Latgales garšas ir tikpat dažādas, cik daudzveidīgs ir viss Latgales reģions. Sagaidot pavasara tuvošanos, martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotiem labumiem.
Martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotām ēdienkartēm un piedāvājumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotām ēdienkartēm un piedāvājumiem.

Latgales reģions ir krāsains un daudzveidīgs, te senatne un tradīcijas savijas ar mūsdienīgu un modernu piedāvājumu. Te satiekas garšas, kas ir zināms un iecienītas jau gadu simtu garumā un jaunas gastronomiskas vērtības, kas ienākušas salīdzinoši nesen, bet visdrīzāk ir uz palikšanu.


Martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotām ēdienkartēm un piedāvājumiem. Piemēram, Daugavpilī septiņas dažādas kafejnīcas un restorāni piedāvās savas variācijas par Latgales garšām – te būs buļbu blīni un kļockas, īpaši Latgales garšu “seti” jeb komplekti, dzērveņu ķīselis ar putukrējumu un citi labumi.
 

Krāslavas novads būs pārstāvēts ar diviem dalībniekiem – Atpūtas bāze “Obiteļs” un “Klajumu ķēķis”. Te būs kārtīgi ēdieni – guļbešnīki, asuškas un karaliskas zupas.
Balvu novadu pārstāvēs divi dalībnieki – “Rekovas dzirnavas”, kur nupat tapusi jauna ēdienkarte, ciemiņiem ļaujot nobaudīt “Rekovas dzirnavu” tagliatelle pasta ar cieto sieru un tomātu mērci, franču crepes ar pikanto pildījumu un citus labumus. Bet picērija “Zebra” vienmēr ir laba izvēle, kurp doties pēc, iespējams, gardākās picas visā Ziemeļlatgalē.


Rēzeknē būs seši dažādi dalībnieki. Restorānā “Zīds” varēs nobaudīt netradicionālu garšu kombināciju – Latgalē audzētu karpu ar pastinaka biezeni, biešu gēlu, kastaņu biezeni un zaļumu mērci. Savukārt restorāns “We Know” pārsteigs ar receptēm, kas mantotas no galvenās pavāres vecmāmiņas Veronikas. Bet, piemēram, restorānā “Rozālija” būs nobaudāmas Latgales tradicionālās garšas: asuškas un buļbu blīni.


Rēzeknes novadā būs divi pārstāvji – Kafejnīca “Pie Kaupra” un Viesu māja “Zaļā sala”. Šīs puses uzņēmēji sagaidīs ar kazanā gatavotu plovu un jēra gulašzupu, zivju ēdienkarti – zandartu vai līni, kas cepts cepeškrāsnī un bagātināts ar pašu audzētiem dārzeņiem, tāpat arī garšīgie guļbešnieki ar dažādām mērcēm, asins desas ar cūkgaļas ribiņām un mute kūstoši deserti.


Augšdaugavas novadā ciemos gaidīs Lielbornes muiža un tās saimniece Nora, kura viesus cienās ar muižas iecienītākajiem Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem – marinētu krāsnī ceptu paipalu, ķirbju krēmzupu, muižas soļanku un cūkgaļas ribiņām BBQ-burbona glazūrā.


Savukārt Ludzas novadā uz gastronomiskiem priekiem gaidīs “Latgaļu kukņa” un Kafejnīca “Kristīne”. Te sastapsies tradicionālie ēdieni, kas tapuši pēc vecmāmiņu receptēm un mūsdienīgas veselīgas maltītes, kas piepildīs ķermeni ar vitamīniem – svaigi un kraukšķīgi salāti, veselīgās zupas un pamatēdieni no dārzeņiem.

Reklāma
Reklāma


Līvānu novadā akcijā iesaistījušies pieci uzņēmēji. Te varēs mieloties ar švarcvaldes ķiršu kūku Latgaliešu gaumē, Latgalē auguša liellopa gulašzupa, asinsdesu ar brūkleņu ievārījumu un piedevām, kartupeļu klimpām ar zaļumu mērcīti un citiem gardumiem.
 

Savukārt Preiļos kā jau siera galvaspilsētā viss būs par un ap sieru. Visā novadā 10 dažādi uzņēmēji, katrs ar savu interpretāciju par siera iespējām kulinārijā. Būs dārzeņu Preiļu “Čedara” siera zupa, Mac&Cheese Čedara stilā ar puķkāpostiem, sīrburgers, siera pica, “Čedara” siera tūta, Preiļu “Čedara” siera krēmzupa, “Čedara” siera pikas un citi sierīgi gardumi.

 

Ņem vērā, ka daļa uzņēmēju gaidīs ciemos visa mēneša garumā, bet daļa tikai konkrētos datumos un ar iepriekšēju rezervāciju!

 

Visu piedāvājumu vari apskatīt ŠEIT.

Saistītie raksti