Mikrozaļumu pesto, ko spēs pagatavot pat bērns
Svaigs un pašu gatavots pesto dažādos ēdienus – to var pievienot salātiem, makaronu ēdieniem, klāt uz maizītēm, ēst ar dārzeņiem, pievienot zupām. Kā pagatavot šādu svaigu mērci, žurnālam "Mammām un Tētiem. Bērnudārznieks” rāda šefpavārs, “Rimi Bērniem” garšas ekspertts Normunds Baranovskis ar meitu Emmu.
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs
Vairāk receptes ar mikrozaļumiem meklē žurnāla “Bērnudārznieks” jaunākajā numurā.
Gatavošanas laiks: 5 minūtes
Daudzums: apmēram 300 ml
Nepieciešams:
- 2 saujas mikrozaļumu
- 4 saujas rukolas salātu
- 1 sauja grauzdētu ciedru riekstu (vai Indijas)
- 2 saujas rīvēta cietā siera
- 1 tējk. ķiploka granulu vai 1 daiva svaiga ķiploka
- 0,5–1 laima sula
- 150 ml vīnogu kauliņu eļļas
Gatavošana:
- Visu liek blendera traukā un samaļ pesto.
- Pēc tam liek burkā un glabā ledusskapī.
- Pašu gatavots pesto jāizlieto 5 dienu laikā.
- Var sasaldēt, sadalot mazākās porcijās.